Teambuilding-øvelser

Lavet af
Intro'93 - Havemann'90.

Formål
At sørge for at fragglerne lærer at stole mere på hinanden og arbejde sammen.

Udførsel
Når man er ved at brække sig over navnelegene, tager man lige en teambuilding-øvelse for at slappe lidt af og gøre noget andet.

Der er fire øvelser, hvoraf den første bør bruges flere gange i løbet af en session, da den er ret kort. De tre sidste, bør bruges en eller højst to gange i løbet af de tre introdage.

1. Massere skuldre/nakke.
Alle står i en rundkreds, drejer sig til højre og massere skuldre/nakke på den der står foran en i ca. 30-40 sekunder. Så drejer alle sig om mod venstre og proceduren gantages.

2. Falde-øvelsen.
Man står i grupper af ca. 8 personer. En stilles i midten af en rundkreds og lukker øjnene og begynder så at falde til en af siderne. Der er så de andres i rundkredsens job, at gribe vedkommende og puffe vedkommende videre. Man fortsætter ca. et minut pr. person og alle personer bør prøve at stå i midten.

3. Stole-øvelsen.
Denne øvelse bør forgå, når man er mellem 20-40 mennesker. Gruppen deles op i to lige store halvdele, der stiller sig i hver sin del af rummet. Hver m/k tager en stol og stiller sig op på den. Det gælder nu om for de to grupper, at skifte plads, uden at røre gulvet, dvs. ved at flytte sig to over på en stol, flytte den tomme stol og gentage manøvren. Hvis man ikke samarbejder, kan det nemt ende med, at der er en 2-3 stykker, der står tilbage ude midt på gulvet, med kun en stol, og de kan så ikke komme nogen vegne.

4. Løfte-hinanden-over hovedet.
Man sætter sig på gulvet i en lang række mellem hinandens ben (så man kommer til at sidde således <<<<<). Den forreste skal nu bæres ned langs rækken på hænderne af de andre. ca 20 personer i hver kæde.

Bilag
Ingen