Indus' brevkasse

Af Inder Sapru '90

At Indus' brevkasse får tilkendt plads i dette prægtige jubilæumsskrift, kan ikke overraske selv den mest overbeviste hutu. Indus' brevkasse har nemlig gennem de sidste mange år været det eneste sted, hvor rigtige DØK'ere har kunnet få kvalificerede svar på deres mangfoldige og til tider vanskelige spørgsmål. Det er således med stor taknemmelighed, at Indus kan præsentere en række af de spørgsmål og svar, som frustrerede, men håbefulde DØK'ere har stillet i tidernes løb. Temaet i denne brevkasse vil være sex, drugs & operativsystemer: Er det et udtryk for den menneskelige erkendelse af subjektets aprioriforståelse af omverden og dermed verifikationsprincippets interferensproblem, at DØK'ere i et kontinuert temporalt forløb har været ramt af MINIX? Er mediernes manipulering af krigsbilleder og miljø-prostitution en slags foto-syntese? Kan man sniffe Tipp-ex?

Et af de første spørgsmål Indus fik, var fra en anonym DØK'er (Jens 1. år red.), der havde problemer med sin PC:

Kære Indus!

Jeg synes det er helt fint med en brevkasse for os unge, håbefulde DØK'ere. Det er som om, der ikke er andre alternativer, når vi DØK'ere har rigtige problemer. Så i stedet for at vi starter blodige krige, med afrevne lemmer som følge, er det et godt initiativ du har taget med din brevkasse. Mit problem er følgende: Efter at have spillet meget på min PC, en 80186 til 6 mia. kr. (brevet dateret 1990 red.), får jeg en uendelig trang til at spise ost og jage spøgelser. Jeg har tidligere haft samme fornemmelse, da jeg en aften i Kastrup skød fly ned med min laserkanon. Nu er det således, at jeg netop har fået et spil, hvor man hensynsløst massakrerer alle i uniform med en motorsav eller en megablaster. Jeg har en hel del soldatervenner, og gruer for hvorledes jeg vil opføre mig næste gang, jeg ser dem. Desuden har jeg lyst til at dræbe Rasmus Radiomus.

Hilsen en anonym DØK'er.

Kære Anonyme DØK'er!

Indus har været på feltarbejde og undersøgt alle spil, der er fremstillet siden opdagelsen af den første intelligente østers. Efter at have haft lange, men tidskrævende, diskussioner med en læge, har jeg fundet frem til følgende: Du lider af sygdommen systemoperativisme. Kort fortalt tror patienter med systemoperativisme, at deres sjæl efter døden vil svæve rundt blandt alverdens high-score lister, for til sidst at finde evig hvile i en harddisk. Herefter vil de genopstå som en korrupt FAT-tabel. Der findes ingen kendte helbredelsesmuligheder, men et kendt tip lyder således: Ved fuldmåne samler du alle bøger om victorianske haver, og danser afrikanske stammedanse på dem, mens du reciterer 'Nutidsværdien af ydelserne er kursværdien, nutidsværdien af ydelserne er kursværdien', gerne til melodien 'Jeg et stjernekrigsprojekt mig bygge vil'.

Hilsen Indus.

Nu vil førstegangslæseren af Indus' brevkasse tro, at Indus' brevkasse kun er afløb for de unges frustrationer manifesteret ved blodige, detaljerede beskrivelser af lemlæstelse, massemordere og motorsavsmassakrer. Dette er i fuld harmoni med andres opfattelse. Dog ses det som oftest at spørgsmålene ikke indeholder ordene blod, mord eller maskinpistol:

Kære Indus!

Jeg er en DØK'er, som netop har fået Rubiks terning. Nu har jeg siddet i 74,3 timer uden at have fået to ens farver ved siden af hinanden. For resten sidder jeg og ser filmen 'Blod, mord eller maskinpistol'. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen Den skruppelløse MØK-massemorder fra Indre by.

Kære H.C. (Hoolabandoola Carstensen red.)!

Indus har kigget på sagen. For at løse Rubiks terning krævede det, at Indus startede en videnskabelig forskningsretning, hvis eneste formål var at løse Rubiks terning (Forskningsretninghvisenesteformåleratlø- serubiksterning, forkortet F, red.). Dernæst sammensatte Indus 74,3 mia. neurale netværk, spiste en pose barbecue-chips og læste Tanenbaum på hovedet. Resultatet var forbløffende. Indus har fundet løsningen. Det tog Indus 2,4 sek. at løse Rubiks terning ved følgende metode: Fjern alle de dumme, farvede klistermærker og voila, hele Rubiks terning er sort!

Hilsen Indus!

Indus' brevkasse har, som nævnt, været en uvurderlig støtte for visdomshungrende, unge, håbefulde DØK'ere, og håber det vil forholde sig ligesådan i fremtiden. Allerede på nuværende tidspunkt har Indus breve nok til flere Indus' brevkasser, end der er bøger om økonomistyring af Preben Melander. Indus vil derfor benytte lejligheden her til at takke for de tusinder af indlæg, som han har modtaget gennem tiderne - ikke mindst de få, som har været minimalt humoristiske.