DØK-centrets historie

Af Lotte Sørensen '85

Stor var glæden og stoltheden, da DØK-center-gruppen kunne sende indbydelser ud til åbningsreception i DØK-centret på Howitzvej, fredag den 5. september 1986.

Det hele startede med et stort behov for at have et fælles sted at kunne samles. Og med endnu kun to årgange på DØK, og ikke mere end ca. 70 studerende, var det ikke nødvendigt med en sportshal, men bare et lokale hvor der var mulighed for at holde gruppearbejde, 'social-slinger'-hygge og evt. overnatte, når det gik hårdest for sig ved større projektopgaver.

Lokalet havde vi skam allerede fundet: Kælderen på Howitzvej, der blev brugt til mere eller mindre tilfældig oplagring af nedslidte kontormøbler mv. - et sandt paradis for marskandisere - men bestemt meget velegnet til DØK-center.

Problemet var 'bare' at få overbevist Handelshøjskolens lokaleudvalg om, at vi havde mere brug for lokalet end de kassable møbler og ikke mindst, at vi skulle forsynes med en vis sum penge for at gøre lokalet en smule mere festligt og brugbart.

Arbejdet var hårdt og ventetiden lang (gang på gang blev vores meget vigtige punkt udskudt på lokaleudvalgets møder), men med gode venners hjælp lykkedes det endelig. Vi fik lov at bruge lokalet og fik bevilget 10.000 kr. til istandsættelse.

Glæden og optimismen var unedbrydelig: Med så mange penge vil vi kunne få det flotteste DØK-center, man kunne tænke sig - blot skulle vi lige have ordnet nogle mørnede elektriske installationer, og så skulle en snedker lige lave en enkelt skillevæg, og så ... ak, ak, ak ... var der 1500 kr. tilbage til istandsættelse af lokalet.

Glæden blev til sorg. Men redningen kom, da en trofast hjælper fra Teknisk Forvaltning sørgede for en ekstrabevilling på 2000 kr. Så var det bare om at gå i krig med at forvandle et grimt, fugtigt og nedslidt kælderrum til et smukt og farverigt DØK-center.

En gruppe penselførere blev, på trods af eksamenstider, samlet, og snart strålede centret i alle mulige og umulige farver. Og hurtigst muligt skulle centret indvies, så hurtigt, at gulvmalingen endnu ikke var hærdet, så der var tale om et ægte barfodsparty.

Centret blev nu et godt samlingssted for alle DØK'ere i det kommende år indtil... ja tænk engang, pludselig fandt Handelshøjskolen ud af, at man ikke kunne undvære lagerrummet alligevel, så bye bye til kælderen... en epoke var forbi.

Som en slags plaster på såret ville man indrette et fælles DØK- og MØK-center i forbindelse med, at de to studiers administration blev flyttet fra Nansensgade til Julius Thomsens Plads. Og denne gang blev der brugt en betydelig større sum penge på indretning af det stilfulde, mindre fugtige og lysere DØK/MØK-center.

DØK/MØK-centret er nu ca. 7 år gammelt, og selvom rammerne stadig er de samme, har slid og manglende opmærksomhed og påpasselighed betydet, at indtrykket er et noget ramponeret og rodet center. Så sådan kan det gå, fra kælder til højere luftlag, hvor et passende akkompagnement er indvielsessangen fra dengang, det hele startede:

Melodi: 'Warshawianka'

Velkommen alle til DØK'ernes center
hvor vi kan hygge os og føle os tilpas.
Mens I nu står der med vinen og venter
skal vi jer underholde med sang og gas.

Først skal vi takke for hjælpende hænder
plus jeres fødder som I holder fri af sko.
Uden den hjælp båd' fra kvinder og 'mænner'
havde vi DØK'er' aldrig fået et sted at bo.

Så vi vil takke teknisk forvaltning,
dog helt specielt Kaj Larsson, der er en knop
Berits og også betjentens begejstring
de har tilsammen givet alting et skub.

Centerets fremtid vi håber må blive
smækfyldt med fester, hygge, arbejdsmøder plus
at vores planter forbliver i live,
og at vi mange timer får i sus og dus!

Så har du stress af maskiner, programmer,
og har du brug for lidt rekreation
DØK ned i centret i rolige rammer
hvor du ser farver for en halv million!