Udskrift/samling

I løbet af SMilers historie er det blevet produceret på en hel del lokationer. Først holdt redaktionen til på DASY (som den gang lå på 5. sal på JTP), men flyttede hurtigt til edb-vejlederkontoret på Howitzvej. Det varede ved indtil dette center lukkede pr. juni 1993, hvorefter redaktionen har holdt til på edb-vejlederkontoret på JTP. Dette lokale er dog ikke så stort, godt og ugeneret som på Howitzvej, hvor man rigeligt kunne være der samtidig med både edb-vejlederen og brugererne.

Det er dog ikke muligt at sidder på TJP i åbningstiden; det vil edb-vejlederne ikke have. Der er heller ingen sideskriver i lokalet, hvilket kan være ret irriterende. Derfor er man nødt til at skrive ud over UNIX-nettet, hvilket der følger en forklaring til:

  1. Man er nødt til at have en konto til HP'erne, ellers skal kan man ikke logge på.

  2. Pc'erne, heller ikke dem på vejlederkontoret, er ikke koblet direkte til printeren. Derfor er man fra WordPerfect nødt til at skrive ud til en fil, overføre filen til en UNIX-maskine, og derefter sende filen til udskrift.

    I WordPerfect ændrer man udgangen i printeropsætningen fra lpt1 til et filnavn, hvilket gør at alle signalerne til printeren opsamles i en ASCII-fil. Når man har tastet Shift-F7, v, 3, 2, 8 kan man komme til at skrive et filnavn som det hele skal opsamles i.

  3. Filen overføres til UNIX med ftp. Fra kommandolinien taster man , vælger filoverførsel og logger ind. Der vælges bin og overføres med put . Herefter logges ud med bye. Så logger man ind på sædvanlig vis, og skriver filen ud med lp -dlaser -opost . Ovenstående kræver nok en hel del forklaring for den som ikke er vant til ftp.