Anmeldelse af Bar'Betters

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Hensing: - Gumle, smaske, æde... Tillykke med de 20, Tjørnov! Tjørnov: - Tygge, synke, bøvse... I lige måde, Hensing!

Jamen, jamen, jamen! - tænker du kære kvikke stam-læser af Fastfood i byen - ingen af de to efterhånden velbespiste og halvgamle burger-elskende fastfood-skribenter kan da prale af kun at fylde 20 år!!??

Og det er jo ganske rigtigt! Men med denne Fastfood-anmeldelse fejrer vi JUBILÆUMET for vores 20. anmeldelse. Dvs. at vi altså denne måned kan lykønske os selv med at have trakteret vores kære, gastrofile SMiler-læsere med hele 20 Fastfood-perler gennem de sidste par år.

Vi havde overvejet at lave et tårevædet tilbageblik, hvor vi ville smæsket os i minderne om alle de vidunderlige og mindre appetitlige fastfood-oplevelser, vi har haft gennem tiderne. Men alle vores anmeldelser ligger jo på en af de mest besøgte sider på Web'et (http://www.cybercity.dk/users/ccc6282/Fastfood/) - hvor nye læsere, og især DØK årgang '96, har mulighed for at samle op på de enkelte anmeldelser, der er smuttet.

Derfor har vi istedet bestemt os for at gå ud og bespise/anmelde et sted, der serverer burgere STØRRE end vi NOGENSINDE har fået dem før (A/S Bananrepublikken måske undtaget). Så den runde dag blev fejret med en ekstra god smag i munden på "Bar'Betters - Blød Caf‚" i Øster Farimagsgade 73.

Denne bløde caf‚, som den kalder sig, ligger på et hjørne, og når man træder ned af de 3-4 trappetrin og kommer indenfor, møder man en ret intim og "cozy" stemning. På sammen tid er der absolut intet gjort ud af indretningen, og alligevel en hel masse. For der er ganske bestemt atmosfære, omend den typisk ikke vil falde i enhvers smag. Lidt nussede gulvtæpper, ældre, slidte møbler og meget forskellige borde. Både noget der minder om sofa-borde, sy-borde og specielle spisebor- de. Ikke særligt kønt, men alligevel charmerende - på et eller andet niveau.

Keld Bjarne'89, som vi havde udset til at være vores hemmelige gæstespiser denne gang, dukkede ikke op. Cluet, han havde fået, havde åbenbart ikke været tilstrækkeligt. Tjørnov har jo forlængst bestemt, at det ikke skal være let at være den "heldige udvalgte", så han havde blot meddelt K.B., at stedet var at finde på nettet og at det serverer lakseburgere! Efter en time begyndte vi at mistænkte K.B. for at tro, at et net er noget man fanger sommerfugle i. Så vi ringede efter en af vores home-controls (dvs. kærester), der på kommando som sædvanlig dukkede hurtigt op.

Så kunne vi endelig bestille. Først to af husets specialiteter til Tjørnov og mig. Nemlig Bar'Betters Original Burger til 45,-/stk. Dens bolle var et større foccacia-brød, og den 220 gram store bøf var ledsaget af lækker krølsalat, tomat, rå løg, cremefraiche-dressing, dijon-sennep og peberfrugt. Tjørnov valgte blue cheese dressing istedet, samt bacon som plug-in. Det kostede 10,- ekstra. Jeg skulle også have bacon, men også emmentaler-ost og hakket hvidløg - for jeg havde ikke fået noget at spise hele dagen! Til gengæld bad jeg tjeneren om at sende peberfrugterne hen, hvor netop peberet gror! Det kostede 15,- ekstra.

Vores ret velkendte gæstespiser havde ikke den store frihed, for vi dømte hende hurtigt til at være fiske-specialist, og påduttede hende derfor den kollosale lakse-burger ... som Keld Bjarne ikke havde magtet at læse om på nettet. Den rummede 200 gram fersk, hakket laks, der var nænsomt grillet. Dertil basilikum/cremefraiche-dressing, salat, tomat og hakkede, grillede champignon.

Ikke overraskende måtte vores fiskespecialist opgive hen mod slutningen af lakse-burger-nedsvælgelsen. Ikke fordi den var ringe, men fordi den var for enorm. Den mætte reserve-gæstespisers melding var, at lakse-burgeren var glimrende, men stor!

Tjørnov og jeg var veltilfredse nået gennem vores (rigelige) forret, og bestilte hurtigt mere. Af vane - for vi ofrer os jo altid for vores kære læsere! - ignorede vi tjenerens advarsler om at bestille mere ovenpå de første brugere. Tjørnov sprang på en kyllingeburger til 45,-, bestående af 190 gram delikat kyllingebryst med appelsin/basilikum/cremefraiche-dressing, bacon, salat, tomat, og for kr. 5,- ekstra også hvidløg.

Jeg nøjedes med en lammeburger, der kun bød på tzatziki, salat og løg. Ja, og så lige 220 gram hakket, grillet lammekød. Serveret i samme bolle som Original-burgerne. Ganske lækkert.

På grund af vores jubilæum var vi opsat på det HELT vilde æde-og-anmelder-gilde. Men efter "hovedretten" måtte vi erkende vores - trods alt - menneskelige begrænsninger, og blev så iøvrigt enige om, at det ville være FOR uchecket at begynde at returnere ("kaste") den ellers gode mad, netop på et jubilæ- ums-visit. Så vi stoppede efter ovenstående, og sagde istedet endnu engang tillykke til hinanden!

Oven i det kom så synet af Keld Bjarne, der pludselig dukkede op. Han lignede en ulykkelig knægt, der havde rendt forvirret rundt blandt andre sultende i Rwanda. Ikke noget, der ligefrem klemmer en ekstra bid ned! Minsandten om han ikke havde fundet frem til Bar'Betters vha. Alta Vista - webbets søgemaskine - der fodret med ordet lakseburger har et så "højt udsyn" (alta vista), at den kunne guide den klejne konsulent ned i Øster Farimagsgade!

Kvajhovedet HAVDE spist - og undskyldte sig iøvrigt med, at kan havde været stiv, dengang Tjørnov havde givet ham tippet til, hvordan han skulle finde det udkårne sted. Da han og vores nordenfjordske gæst begyndte at synge tillykke-jubilæumssange, fik Tjørnov og jeg hurtigt lyst til at rende fra regningen. Maden havde sammen med 5 Coca Cola'er beløbet sig til kr. 320,-. Meget rimeligt, for et så lækkert måltid. Vi blev enige om, at alle moneterne gik til råvarer, og ikke hverken til stole, borde eller gulvtæpper - omend en del gæster sikkert synes det kunne trænge!?.

Bar'Betters - den hyggelige og bløde caf‚ på et hjørne ud til Øster Farimagsgade ikke så langt fra Østerbrogades start oppe ved enden af Sortedams Dosseringen, scorer følgende Jubilæums-Burger-SMiley-fordeling (ud af 6 mulige):

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: