Anmeldelse af Zugar baby

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

På Vesterbro ligger der, lige efter krydset hvor Enghavevej og Alhambravej løber ud i Vesterbrogade, en ret attraktiv lille trekant, som udgøres af tre cafeer. Det fleste kender nok Hackenbusch, en hel del har været inde på Ludvigsen, men den tredje cafe, "Zugar baby", er knap så kendt. Det er egentlig en skam, for vi blev her udsat for en så gennemført gastrofil oplevelse, at den seriøst fik os til at overveje, om vi skulle udvide vores sædvanlige bedømmelsesskala fra 6 til 7 burger-SMileys - så exceptionelt godt var det!

Vi havde sat hinanden stævne en almindelig torsdag kl. 16.30 i uge 6, knap nok vendt tilbage til hverdagen efter en forrygende 10 dages skiferie i ugen før. Sneen, og de 5 graders frost, dæmpede dog vores værste abstinenser lidt. Vi væltede spændte ind ad døren, vraltende, idet vi havde dårligt vænnet os til at gå normal igen (uden den karakteristiske skistøvle-gangart!).

Zugar baby er en hyggeligt lille cafe, hvor gulvarealet hovedsagelig er optaget af små borde med plads til 2-4 personer og med lædersofaer ved væggene. Vi fandt et bord godt inde i lokalet, længst muligt væk fra indgangen, der en gang imellem lukkede en sending kulde ind. Der var ud over os kun en 3-4 andre personer. Menukortet var stort, med et rigt udvalg af attraktive burgere (seks), som kunne suppleres med syv forskellige sandwiches. En række specialiteter, så som spinatlasagne, chili con carne og tzatziki figurerede også på kortet. Det var endvidere muligt at få serveret forskellige typer morgenmad (dansk, engelsk, fransk og amerikansk) til priser mellem 35,- og 41,- kr. Til vores store gru opdagede vi, at der kun blev serveret mellem kl. 9.30 og 17.00! Vi udarbejde hurtigt en nødplan, hvor vi skyndte os at bestille 2-3 burgere og nogle specialiteter hver, men blev beroliget af servitricen som forklarede, at det kun var morgenmaden som ikke blev serveret efter kl. 17.00. Herefter bragte hun et nyt menukort på banen, der åbenbarede sig med en sortimentudvidelse bestående af et væld af mexicanske retter (10) og flere specialiteter, foruden at man stadig kunne få de føromtalte burgere.

Hensing startede med at bestille en Baconburger (35,-) med ekstra ost (3,-). I Frankrig fik jeg, Tjørnov, lidt af et burgerchok, idet jeg i en sen nattetime på bedste stød-brækker-maner måtte ofre to bacon/cheese-burgere, og herefter kun kunne indtage yoghurt og bananer de næste tre dage. Forbandet være fransk køkkenhygiejne. Hvis du tilfældigvis kommer forbi Val d´Isere, så ligger der på hovedgaden, lige til højre for den største sportsbutik, en burgerbar der hedder "Tocade". Du har hermed min personlige tilladelse til at brænde stedet ned. Jeg valgte dog alligevel at starte med en Hvidløgsburger (35,-). Hertil skulle vi begge have en Coca Cola (12,-), og en Guacamole med tortilla chips (22,-) til deling. Guacamolen og Coca Colaerne (på flaske) blev hurtigt serveret, og rent instinktivt startede vi begge med at nøjes med at nippe diskret til dem - indtil det gik op for os, at vi var kommet hjem fra skiferie, og at colaen ikke længere "fortyndet" med mindst 1/3 rom!

Burgerne blev serveret med pommes frites og cole slaw (som man skulle huske at bede om). Cole slaw´en manglede et eller andet for at være rigtig cole slaw, men det var også det eneste minus vi kunne sætte på dette overdådige måltid. Burgerne var lavet af friskhakket oksekød, og indholdet af dressing, ketchup og salatmayonnaise var styret med kyndig hånd. Særlig bemærkelsesværdig var bollen, idet den næsten var en grovbolle, noget vi ikke har set før, samt de meget mørkstegte pommes frites, der dog ikke var blevet for sprøde af den grund. Utroligt lækkert, samtidig med at det var nogle store portioner.

Vi guffede hurtigt burgerne i os og kastede os på ny over menukortet. Hensing bestilte en Nachos med Chili (56,-), og jeg en Tostada med kylling og oksekød (59,-). Dertil valgte vi yderlige to Coca Cola (2 x 12,-). Til deling bestilte vi en Fieste Dip (45,-). Ventetiden blev fordrevet med et telefonopkald til en tilfældig DØK´er årgang ´89 (lad os kalde ham for "Professor Latex") for at høre hvordan det står til hos Redningsberedskabet, nu hvor han har fået overdraget ansvaret for deres slangetæmmeraktiviteter de næste 6 måneder. Han havde endnu ikke fået opstøvet deres URL, men var til gengæld i fuld gang med at revidere deres rengøringsrutiner! Vi blev godt nok også grønne i hovederne af misundelse, da vi hørte om hvor fedt det er at rende rundt blandt en flok 19 årrige drenge, samt at have en kvindelig sergent (eller hvad det nu hedder derinde), der er nogenlunde lige så sexet som Sigourney Weaver i Alien 3, til at herse rund med sig!

Vores Fiesta Dip blev hurtigt serveret. Det viste sig at være en slags chili con carne (kaldet "refried beans"), som dog ikke var stærk. Der var creme fraiche i midten, og hen over retten var der et tykt lag brandvarmt cheddar-ost. Som afslutning var den pyntet med rød chili, agurk, appelsin, lemon og tomat (!), og vi gik hurtigt i gang med at fortære denne lækkerbisken med de tilhørende nacho-chips. Utrolig lækkert!

Da hovedretten blev serveret, sammen med en ekstra Coca Cola (12,-), kunne vi knapt nok overskue alle herlighederne, idet vi efterhånden var begyndt at være mætte. Det var bestemt ikke små portioner som stod foran os. Min Tostada bestod af hvedetortillas (tilberedt korrekt, så de var blevet bløde) fyldt med kylling og oksekød der havde ligget i stærk chili-lage. Ovenpå var der salat og revet cheddar-ost. Som tilbehør var der røde nyrebønner (der ikke kom lige fra dåsen, dertil var sovsen for lækker), forskellige friske grøntsager, salsa og brød. Hensings Nachos med chili var en kæmpe portion chili con carne med cheddar-ost, cremefraiche og pynt, og dertil frisklavede nacho-chips. Aldring set før! Vi var fuldstændig forbløffede over den overvældende ekspertise og kreativitet maden var tilberedt med, og kvaliteten holdt ved et nærmere eftersyn, da vi indiskret kastede os over herlighederne.

Vi måtte dog beklageligvis efterlade omkring en tredjedel hver og indrømme, at denne gang havde vi vist fået bestilt lidt for meget. Den samlede regning beløb sig til 315,- kr., men to (normale) personer kan sagtens blive mætte for 150,- kr. Vores overvældende tilfredshed har resulteret i nedenstående burger-SMiley fordeling. Hvis vores bedømmelsesskala havde gået højere, så var Zugar baby blevet tildelt mindst 7 SMileys for madens kvalitet

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: