Anmeldelse af Cafe Parisien

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Tjørnov og jeg, samt vores to gæstespisere, har denne måned lagt de fransk-fjendske holdninger på hylden og besøgt Café Parisien på Falkonér Allé. Lidt gamblet, måske! Vi håber ikke at miste en for stor del af vores faste læserskare!

Denne lille - og iøvrigt ikke, ud over navnet, specielt franske - café ligger nær Howitzvej og kun få meter fra Frederiksberg station. Ligesom mange andre DØK'ere har vi cyklet forbi masser af gange, men aldrig været indenfor. Nu skulle det være. Vi forcerede grus, gravkøer og grimme afskærmninger, som det kommende Frederiksberg Centers grumme arbejdsmænd forsøgte at lægge os i vejen.

Indenfor fandt vi en bardisk til højre og nogle caféborde til venstre. Lige fremfor var en mindre trappe, der ledte op til et andet niveau af caféen, hvor hovedparten af bordene fandtes. Heroppe fandt vi et hyggeligt ét og slubrede snart på en julebryg, mens vi studerede 'menukortet'. For et egentligt menukort kan det ikke kaldes. Vi havde været så uheldige at møde op lige præcis den uge, hvor caféen fik restaureret køkken. Uheldigt!

Nå, men 'skaden' var sket og vi sad allerede ned og drak. Vi vil derfor bede vores ærede læsere om at ha' dette forhold in mente mht. den endelige burger-smiley-vurdering! Den midlertidige spiseseddel bød på 6-7 sandwich, 5 burgere, nogle småretter og et par desserter. Vi bestilte en cheeseburger (28,-), en tunsandwich (25,-), en bacon-cheeseburger (32) og en baconburger (29,-). Standard-burgeren lød for kedelig og Chiliburgeren med peberfrugter lidt for sprælsk.

Sandwichen var udemærket, med sprødt halvmørkt toastbrød og rigeligt fyld, heriblandt revet gulerød, majs og salat. Burgerne smagte ligeledes okay, omend burgerbollerne var alt for bløde. Selve bøffen var pre-fabrikeret og der var masser salat, tomat og agurk. Afhængig af type, også sprød bacon og/eller smeltet ost. Dertil en udemærket, lidt speciel dressing, der mindede en smule om en blanding af ketchup, BQ-sauce og lidt krydderi. Alt i alt en nogenlunde og rimelig saftig oplevelse.

Næste bestilling: En hønsesalatsandwich (25,-), en kalkunsandwich (også 25,-), to chocotop-isdesserter (a' 28,-) samt yderligere 4 julebryg (a' 17,-). Lidt som frygtet, så var hønsesalaten ikke specielt hjemmelavet. Ja, selvom reklamerne påstår det, så kommer K-salat nok aldrig op på hjemmelavet-niveau. Til gengæld havde kokken (der også fungerede som tjener, barmand og afrydder) præsteret at møve en hel pakke (ca. 200,- gr.) ind mellem toastbrødene. Imponerende, ganske mættende, men en lille smule kvalmt hen mod slutningen - hvorfor jeg donerede de sidste tunge bidder til Tjørnov. Hans kalkunsandwichen var knap så voldsom og han nærmest slugte den hel - og uden at jeg nåede at få en lille prøvesmagning, som vi traditionen tro plejer at byde hinanden. Grådigt!

Vores to 'spæde' gæstespisere kunne godt lide isdesserten, omend den ikke var noget særligt. Okay, en af vores gæster (der panisk gennem de sidste 6 måneder har pålagt sig selv nervøs spiseværgring og derfor efterhånden rasler, når han går) rystede af kulde, allerede inden den første skefuld. Nydelsen var måske lidt svær at spotte. Men med et outdated halstørklæde og nogle store luffer på, så gled det hele.

Vi var nu alle ret mætte og delte den samlede regning på kr. 288,- mellem os. Der var ingen trang til brok. Ej-heller til skamros. For alt i alt havde vi haft en nogenlunde mellem-god fast-food oplevelse. Med ny-restaureret køkken og lidt mere personalekapacitet kan Café Parisien sikkert godt engang i fremtiden bringe sig selv op på et højere gastronomisk niveau, end følgende burger-smiley fordeling fortæller (ud af 6 mulige).

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service:
??