Anmeldelse af Bananrepublikken

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Egentlig ville Tjørnov og jeg denne måned have berettet om en fantastisk oplevelse fra Serre Chevalier i Syd-Frankrig, som vi fornylig var taget til, alene med det mål for øje, at teste byens forskellige spisesteder! Her var vi ude til stor fælles middag, hvor Henrik Boserup kokkererede (ja, rigtigt! Han var også taget til Frankrig, da han hørte om vores rejseplaner). Pga. de flere hundrede gæster frygtede vi masseproduceret mad af halvlav kvalitet - men nej. Vi blev positivt overrasket, og roste ham bagefter under vores lille hyggesludder. Da Boserup hørte om vores skriverier for DØK SMiler, inviterede han os på besøg i den restaurant, hvor han holdt til, næste dag. Han ville gerne snakke videre med sådan nogle kapaciteter som os ... desværre måtte vi skuffe ham, for Tjørnov havde allerede indkøbt 5-6 kg. kød til Lasagne-de-luxe, som vi skulle lave og spise i vores lejlighed. Og iøvrigt mener vi, at have lovet både os selv og vores store læserskare, at vores gastrofile udskejelser helst skal foregå i det Storkøbenhavnske område!

Så denne måneds store overraskelse fik vi, da vi lagde vores vej forbi "Bananrepublikken" på Nørrebrogade. Her skulle det vise sig, at de serverer intet mindre end Københavns absolut største MEGA-MONSTER-BURGERE.

Stedet er, som mange DØK'ere vist allerede ved, ret hyggeligt og summer i nogen grad af banan-lands-stemning. Bemærkelsesværdigt er det bl.a., at der er 4 gulvniveauer. Tjørnov, vores to gæstespisere og jeg fandt et udemærket bord øverst, ikke for langt fra køkkenet.

Menukortet er ganske velspækket. Det er nogle ganske interessante uge-menuer, de byder på. En ny hver uge, og de næste ugers 'dagens ret' var allerede annonceret heri. De var alle ret aparte og tog i behagelig grad afstand fra det ofte lidt platte og trivielle danske hundeæde!

I baren nedenunder, hvor man skulle afgive sine ordrer, bestilte vi alle en Louisianna-Burger med ost, bacon, tomat, salat, mayo og chili (kr. 52,- pr. stk.), til deling en tallerken med nachos, ost og salsa (kr. 38,-) og at drikke 4 coca cola'er til kr. 15,-. Efter 20 minutter kom chokket: 4 burgere så store som møllehjul blev fragtet ind på vores bord, der straks begyndte at vakle!! Disse imponerende flerdages-måltider fyldte hele tallerkenen og bollerne var tydeligvis hjemmebagte.

Da Tjørnov og jeg var færdige med at klappe af begejstring, gik vi i krig. Louisianna-burgerne smagte glimrende - men de var stærke, for der var masser af chilifrugter i. Sarte sjæle - som f.eks. Tøse-Tjørnov - burde nok have bestilt uden chili. Jeg selv fik da også sved på panden hen mod slutningen, dvs. efter en times tid. Måske fordi jeg yderligere havde suppleret med chilisauce. Der var stillet 3 slags Heinz-ketchup frem, heraf en med chili.

Vores gæstespisere var også vældigt begejstrede for disse enorme burgere, der dog var så store, at de måtte levne lidt. Men de par hundrede gram, der lå tilbage på deres tallerkener, klemte jeg hurtigt ned, da jeg var færdig med min egen.

Nachos-chipsene var gode, omend der ikke var så mange. Det gjorde nu ikke så meget, set i lyset af burgernes størrelse.

Vi og vores føljesvende må på det kraftigste opfordre enhver DØK'er med respekt for sig selv og gode burger, til snarest at besøge Bananrepublikken og med egne øjne og smagsløg opleve den visuelle og gastrofile orgasme, som deres Louisianna-burger uden tvivl bibringer en!

Ud af 6 mulige burger-smileys, scorer Bananrepublikken (tlf. 31397921) således:

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: