Indus´ brevkasse

Julemænd, julegaver, juletræer, julepynt, julefrokoster og jule-pensionister-danser-jitterbug-på-spisebordet. Alle disse fænomener hører til denne sære begivenhed, der hvert år af ukendte årsager, falder 2 dage før 2. juledag. Indus er klar med dette års juleudgave af Indus Brevkasse. I denne udgave vil temaet være pausetonen. Kræves der en speciel uddannelse for at lave pausetonen og hvorfor er netop pausetone-branchen så konservativ? Husk at hvis du har spørgsmål til Indus Brevkasse, og hvis du kan snakke som de to opvaskere fra Riget, så kan du stille et spørgsmål til Indus Brevkasse, ved at aflevere det til et medlem af den højt respekterede redaktion.

Kære Indus!
Jeg er en DØK'er på overbygningen, der er ved at være færdig. Problemet er, at jeg kun har lidt erhvervserfaring, og så er det jo svært at få arbejde. Jeg har tidligere arbejdet som tidstager for pausetonen, dvs. at jeg skulle se hvor lang tid der gik før tallene skiftede. Det var iøvrigt meget interessant, for ved hjælp af meget moderne måleudstyr fik vi nogle enestående resultater: filtrerede vi alle kosmiske signaler fra, kunne vi se at der var en tendens i tallene. Tallene helt ude til højre skiftede præcist ved 1 sekund! De andre tal skiftede også, men det var tilsyneladende i tilfældig rækkefølge. Mange gange havde vi set en tendens i tallene, f.eks. 1,2,3,4 og 5, men efter det, var det svært at forudsige. Mit spørgsmål er nu: Indus, tror du jeg kan bruge mine erfaringer til et andet job?
Hilsen Overbygningsstudenten fra DR.

Kære Over-DØK'er!
Indus har atter været på arbejde. Ved at studere pausetonen indgående de sidste 14 dage har Indus opdaget, at det ikke kun er cifrene som ændrer sig. Der er også lyd. Denne lyd kan man høre, hvis man skruer op for sin elektronprojektor (TV red.). Det er en slags UUUUUHHH-lyd, som er ganske svær at imitere. Ved at benytte mine kontakter er det lykkedes mig at skaffe dig et arbejde som stand-in for pausetonen. D.v.s. at du i de svære partier skal sige UUUH i stedet for ham der normalt gør det.
Hilsen Indus.

Kære Indus!
Jeg er en supersonisk rum-cowboy, der tilfældigvis er spaseret ind på en sort kats bio-rytmers årlige kongres. Til denne kongres serveres der uendelige mængder sildemadder, og mit spørgsmål er da simpelthen: Hvis en kat med en smørrebrødsmad klistret på ryggen bliver skubbet ud fra 3. sals højde, hvilken side rammer da først Jorden? Benene eller smørrebrødsmaden? Jeg har ikke været så frustreret over et spørgsmål, siden jeg spurgte Indus Brevkasse, hvem der slukker lyset i køleskabet.
Hilsen En åndsfælle.

Kære Åndsfælle!
Indus er glad, som en lille dreng, der tror en kæmpe lort har landet på hans fødselsdagslagkage, men som opdager det bare var et ekstra stort stykke chokolade. For netop dette spørgsmål har interesseret selv de største filosoffer, jævnfør sildemadsparadokset. Problemet er, at mens smørrebrødsmaden altid vender nedad, så lander katten jo altid med benene først. Indus har undersøgt fænomenet med videnskabelig korrekthed: ikke kun fra 3. sals højde, men også fra 4., 5. og sågar 16. sals højde har Indus kastet søde, små, uskyldige katte ud, påklistret smørrebrød, i videnskabens navn. Indus har heller begrænset sig til sorte katte, men varieret både farve, og indholdet af smørrebrødsmaden. Indus har dog afholdt sig fra sukkermader, af religiøse årsager. Resultatet har været enestående: under alle forsøg viste der sig to udfald. I det ene, som kun skete når det var en sort kat, fald katten indtil ca. 1 meter over jorden, hvor den på mystisk vis roterede rundt i dens egen ensomhed, uden at kunne bestemme sig for, hvordan den skulle lande. I det andet tilfælde, faldt katten med smørrebrødsmaden på ryggen indtil 1 meters højde, hvorefter universet på forunderlig vis skiltes i to dele, og hvor katten landede med benene først i det ene univers, og smørrebrødsmaden med smørsiden nedad i det andet. Indus håber at de videnskabelige forsøg ikke har været forgæves.
Hilsen Indus.

Kære Indus!
Lad mig starte med at ønske dig og alle DØK'ere en glædelig jul. Jeg synes din brevkasse er vældig god. Jeg har blot et spørgsmål, som jeg er sikker på at du kan besvare, hvis ikke det er fordi jeg lige har glemt det
. Hilsen Jomfruen.

Det var alt Indus kunne have i denne Brevkasse. Husk, hvis du kan Richards replik i Glamour afsnit 1254 efter skilsmissen, kan du sende dit spørgsmål til et medlem af DØK-SMiler redaktionen.