Indus´ brevkasse

Velkommen til dette skoleårs første udgave af Indus Brevkasse. For de nystartede Fraggler, som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Indus Brevkasse følger her en lille historisk baggrund: Med den opsigtsvækkende udgivelse af upanishaderne 800 f. Kr. og åbningen af universitetet i Uppsala i 1477, blev nødvendigheden af et forum for rådvilde DØK'ere understreget. Aldrig før i historien havde behovet for en brevkasse været så udtalt som i 1990 (selvom tilhængere af escapismen - læren om Escape-knappen som eneste udvej - vil påstå noget andet. Disse hævder således at det var indførelsen af Alt-F4, som i virkligheden lagde grund til Indus Brevkasse. Hertil svarer altf4isterne, at escapisterne bare er misundelige, fordi Escape-knappen altid har været isoleret i højre hjørne af tastaturet, hvortil delete-isterne fremhæver at en knaps placering ikke har relevans i den sammenhæng, og at alt bør slettes.) Indus Brevkasse er en åben brevkasse for alle DØK'ere, der har et relevant spørgsmål, som de mener kunne være interessant at få besvaret i et studieblad. Temaet i dette nummer er tidsrejser: Er der en fremtid i dem, eller hører det fortiden til?

Kære Indus!
Mit spørgsmål er kort og godt følgende: Hvad er et 'år' ?
Hilsen En 3.års-stud. uden interesse for tidsrejser.

Kære Medstuderende!
Der findes mange gode definitioner på et 'år'. Et af de mest almindelige er 'den tid hvormed SU-styrelsen er om at...' eller 'den tid der udgør nøjagtig halvdelen af 2 år'. Indus har dog brugt et ikke nærmere fastlagt tidsrum på at finde følgende definition på et år, udtrykt ved en et-årig frist: Når en frist udtrykkes som et år eller et antal år, begynder beregningen med den dag, der følger efter den, på hvilken den afgørende begivenhed fandt sted, og fristen udløber i det pågældende senere år i den måned, der har samme navn og på den dag, der har samme talbetegnelse som den måned i og den dag på hvilken den nævnte begivenhed fandt sted; har den pågældende senere måned ikke nogen dag med samme talbetegnelse, udløber fristen på månedens sidste dag. Indus påpeger at sidstnævnte definition er hentet fra Patentlovens §80 stk. 2., således som den står anført i Minix-manualen under opstartstid.
Hilsen Indus!

Kære Indus!
Jeg er en DØK'er med et problem, som jeg er sikker på at der er mange DØK'er, der også er sikre på at andre DØK'ere har. Problemet er, at jeg er blevet stærkt afhængig af såkaldte 'Nikotin-plastre'. Der går ikke en dag uden at jeg ser mig nødsaget til at tage et nikotin-plaster. Indus, du er min eneste mulighed, ellers ser jeg ingen anden mulighed end at rejse til Læsø - med færge!
Hilsen den fortvivlede overbygningsstuderende.

Kære Stud. merc. dat'er!
Der er ingen grund til panik. Indus kendte en gang en gammel mand, der voldeligt og fuldstændig meningsløst blev angrebet af sindssyge kamel-lopper, men selv ikke han ville med bil-færgen til Læsø! Løsningen på dit og andre DØK'ere med nikotin-plaster problemer, skal snarere ses i udviklingen af små, aflange filtre. Disse høj-fiber stænger har samme kemiske konsistens, men fås væsentlig billigere. Røgpindene har samme effekt som de vanedannende nikotin-plastre, men findes i forskellige styrker og går under betegnelsen 'smøger'. Held og lykke!

Kære Indus!
Jeg er en ganske normal DØK'er, som holder meget af min blender. Jeg synes at det er fantastisk at have et sted, hvor vi unge, håbefulde DØK'ere kan få besvaret vore spørgsmål. Jeg synes selv at jeg er ret almindelig, og jeg ved da også hvad lagerstyring er. Jeg sidder her i min fængselscelle og læser om sorteringsalgoritmer og tidsrejser. Problemet er at jeg er sigtet for at have smuglet 10 tons cannabis i min mobil-telefon på grænsen til Tyskland. Jeg har forklaret at jeg kun gør den danske stat en tjeneste ved at fjerne så store mængder fra Danmark, men politiet forstår mig ikke. Jeg er sikker på at du kan give mig et godt råd Indus!
Hilsen Den høje DØK'er.

Kære DØK'er!
Indus har gransket statistik over tilladt mængde cannabis, såkaldte hash-tabeller, og har fundet frem til følgende: Det er fantastisk irriterende at der ikke i en eneste ordbog er et stikordsregister med sidehenvisninger. Med en alfabetisk liste over alle ord og sidehenvisninger kan man hurtigt finde det ord som man har brug for. Mit råd til dig er, at næste gang du flyver over JTP, så prøv at flyve med ryggen vendt mod jorden. På denne måde undgår du at se bygningen, der ikke er særlig køn.

Er du en DØK'er som føler at DØK-studiet trænger til et nyt studieblad? Synes du niveauet er sunket for dybt, at artiklerne er for platte, og seriøsiteten er på niveau med Estonia? Så undgå venligst at kontakte DØK-SMiler redaktionen, for det synes ikke at være en populær holdning. Har du derimod et spørgsmål til Indus Brevkasse er du velkommen til at aflevere det til et medlem af den højt respekterede DØK-SMiler redaktion.