Anmeldelse af Burger King

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Dine udsendte medarbejdere er tilbage efter sommerferien, med en stak på de første 6-7 forslag til hvor vi skal ud og spise i det kommende år, så vi går hermed ind i vores tredje år som gastrofile burgerkonsulenter med en god smag i munden.

Vi har denne gang været i aktion på Burger King. Temmelig ordinært vil nogle måske mene, men valget skyldes til en vis grad, at vi mente, at vi hellere måtte gøre det, før de gik neden om og hjem!

Det var gået hen over mit (Tjørnov) hoved, at begge Burger King i København var blevet renoveret i løbet af sommeren. Det var også på tide, at de slap af med deres 12-14 år gamle indretning. Vi startede med den på Vesterbrogade. Den nye indretning blev modtaget med noget blandede følelser. Det første indtryk var, at væggene var alt for gule. Det næste var, at der sandelig var blevet god plads mellem bordene, næsten for meget. Vægge og søjler var beklædt med spejle, bordene havde blank, rustfast overflade, og der var kommet nye stole. For at skærme nogle områder af fra hinanden, var der sat matterede glasruder op, monteret på stålrammer. De blev hurtigt genkendt som værende magen til den slags, som findes på herretoiletter med en urinalø i midten af lokalet, siddende ovenover urinalrækken for at skærme udsynet for personen overfor! Alle planterne var kunstige, og der mangler fortsat lille smule mere rengøring.

Der var også blevet gjort noget ved udvalget af burgere, hvor der var 13 forskellig kødburgere, spændende lige fra den mindste Hamburger, over Cheese burger og forskellige Whopperer, til en Double Bacon Cheese Burger De Luxe (!). Derudover var der også andre specialiteter så som Chicken Royale (kyllingeburger) og Whaler (fiskeburger), løgringe, forskellige fries, sodavand, milkshake og andre drikkevarer, applepie og et hav af kombinerede meals.

Hensing startede med et Whopper Cheese Meal (kr. 49,75), bestående af en medium Coke, en Whopper Cheese og fries. Dertil 2 ekstra pommes frites sauce (á kr. 1,00). Hans fries var meget salte, men faldt i god smag. En typisk Whopper består af bolle og bøf, salat, tomater, løg, pickles, ketchup og salatmayonnaise. Det giver en noget anden smag end en burger fra McDonalds, for især salaten med løgene påvirker smagen meget. Jeg valgte et Garlic Supreme Meal med Twister Fries (kr. 49,75) og ekstra pommes frites sauce (2 x kr. 1,00). Da jeg åbnede indpakningen, steg der en let duft af hvidløg op, men derudover indvirkede hvidløgene kun lidt på smagen. Den eneste forskel fra en Whopper var ud over hvidløgene, at den blev serveret med to mindre bøffer i stedet for een stor, samt at de lå ved siden af hinanden, i en aflang bolle. Der blev klart hentet nogle store bonuspoint på, at Burger King endelig har løst problemet med at ketchuppen løber ud i den anden ende når man spiser den. Burgeren var skåret over på midten! Simpelt men genialt. (For at udpensle dette for Jonas ´94 og andre personer, så betyder det at tidsrummet hvor burgeren befinder sig i en position hvor ketchup ol. kan løbe ud, er blevet halveret, red.). Mine Twister Fries var pommes frites, som på en eller anden måde var blevet snoet som en spiral, og dyppet i en eller anden form for let sov under stegningen. Man kunne finde nogle pudsigt lange fries, som hvis de var lavet ud af een kartoffel, ville fordre en kartoffel på mindst 30-40 cm i diameter! De smagte udmærket, ligesom de to burgere.

Efter dette måltid gik vi over til den anden Burger King på Rådhuspladsen, som var blevet indrettet på præcis samme måde. Hensing bestilte en lille Coke (kr. 12,75), en Bacon Barbecue Burger (kr. 24,75) og en Apple Pie (kr. 10,00). Jeg bestilte en lille Sprite (kr. 12,75), en Chicken Royale (kr. 27,75) og en Double Bacon Cheese Burger De Luxe (kr. 24,75). Barbecue-dressingen i Hensings burger var meget mørk i det. Vi har set det før, og problemet er, at den smager anderledes, end hvad en dansker normalt forstår ved barbecue. Burgeren har nok bedst at blive nydt uden den dressing. Hans Apple Pie var udemærket, men den var desværre blevet alt for kold. Min Chicken Royale var igen en af de burgere med aflang bolle og to paralle bøffer. Og her blev vi glædeligt overrasket; det er klart den bedste kyllingeburger vi nogensinde har spist. Burger King har for alvor gjort noget ved sagen og præsteret en kyllingeburger, hvor kødet virker friskt og har smag. Ingen anden har hidtil gjort det, og den var en stor succes.

Alt i alt har vores spiserier på Burger King ført frem til følgende burger-SMiley fordeling:

Fast-food-niveau:
Atmosfære og miljø:
Pris ifht. kvalitet:
Betjening og service:

Og så lige en historie fra det store udland: Tjørnov & Tjørnov senior var i sommeren i New York, hvor de på 5. Avenue stødte på en McDonalds med en indretning i særklasse. Den var i to etager, med marmor på gulvet og tilsvarende stilig udsmykning i resten af 'restauranten'. Der var menukort, servering ved bordene, og mulighed for bordbestilling. Ikke noget med MTV eller soundtracket fra "Can't Stop The Music" med Village People (1980) som kværnede ud over et par underdimensionerede højttalere. Næh, der var levende musik, med en mand som sad og spillede på flygel! Ellers var alt som det plejede hos Mc D., ud over at børskurserne til stadighed blev noteret på den store lysavis som beklædte den ene væg! Hvornår ser vi den slag i København?