Inspector strangers krimi-quiz.

Vi præsenterer
Inspector Stranger
i

"Lyskryds-mysteriet"

Det havde været et hårdt og væmmeligt forår. Inspectoren sad på sit kontor iført stor overfrakke og læste i nogle fiskeblade. På hans skrivebord lå der en mundspray, lidt tørrede grønlandske skidtfisk, et par plasticbeholdere med frugtfarve og elleve tandstikkere.

Inspectoren lænede sig tilbage i stolen og bladrede list i 'Jagt og fiskerimagasinet'. Han havde svært ved at samle sine tanker om de mange nye, interessante fiskestænger, der var kommet frem i løbet af de sidste par måneder, men eftersom han overhovedet ikke var interesseret i fiskeri var han faktisk ligeglad.

Han var langt mere interesseret i artiklen i et sportsmagasin om den omfattende svindel med boksenumre. Inspectoren var stadig forbløffet over at den svenske superstorsværvægtsbokser Nils Briansson havde tabt på knock-out til Türgut Müzül, der i Danmark gik under navnet 'Brede Johnny'.

Alle og enhver vidste jo, at Brede Johnny jo var en lille splejs, der ikke havde vundet en kamp i årevis. Faktisk var han på størrelse med Inspectoren selv, hvorimod Nils Briansson med øgenavnet 'Fede Nils' var et stort brød på godt og vel cirka lige ved 135 kilo. Bladet skrev, at der i øjeblikket var et voksende krav blandt socialdemokratiske vælgere om at få svindelen stoppet.

Inspectoren gav sig til at spise en af de tørrede grønlandske fisk, der lå på bordet. Pludselig bankede det på døren og udenfor stod kriminalassistent Unknown. Kriminalassistenten var ligesom Inspectoren iført en stor tyk frakke - det var trods alt kun i begyndelsen af juni måned og på grund af politiet havde brugt så meget ammunition året før, var der blevet skåret ned på varmebudgettet. Kriminalassistenten hostede let og rakte mundsprayen til Inspectoren. Kriminalassistenten smilede til Inspectoren og nikkede. Heldigvis for ham fattede Inspectoren en fin hentydning og lagde resten af de tørrede fisk væk og sprayede sig med mundsprayen. Kriminalassistenten sagde: "Nu er den gal igen med de trafikbøller. I lyskrydset mellem Hundeallé og Prutbanevej er der to biler der er stødt sammen. Lad os komme af sted!" Inspectoren kiggede overbærende på kriminalassistenten og sagde: "Her er det mig der bestemmer. Lad os komme af sted!"

Efter kort tid stod Inspector Stranger og kriminalassistent Unknown i lyskrydset mellem Hundeallé og Prutbanevej. Inspectoren kiggede på trafikuheldet. Midt i lyskrydset (som iøvrigt var slukket af sparehensyn) holdt to biler parkeret. Den ene bil var en gammel kassevogn - det var den anden også. På siden af den ene bil stod 'N.B. blikkenslageren' og på den anden stod der 'Karstens kongelige konditorkager kan købes.' Den ene mand som til forveksling lignede en blikkenslager var et stort brød. Inspectoren gættede på han vejede lidt over 130 kilo mens den anden var en lille splejs i konditorhue. De to mænd var i færd med at diskutere hvis skyld det uheldet var.

Pludselig vendte den lille mand sig om, gik hen til sin bil og tog en 1½ meter lang kransekage og begyndte at slå den mod blikkenslagerbilen. Den store mand gik hen til konditoren og slog ham i jorden med et eneste slag.

Inspectoren gik hen til blikkenslageren og sagde: "Du er anholdt." Blikkenslageren sagde: "Jeg tilstår."

Hvad blev han anholdt for og hvordan kunne Inspectoren vide det ? Gæt selv, spørg din lærer eller giv op med det samme og kig et andet sted i bladet for at finde løsningen...


Løsning på inspector Strangers krimi-quiz.
Inspectoren så med det samme at Nils Briansson sagtens kunne have vundet over 'Brede Johnny' med det slag. Hermed var boksesvindelsagen opklaret.