Anmeldelse af Feinsmækker

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Dine udsendte medarbejdere har i denne måned bevæget sig ind i en af de små hyggelige sidegader til Strøget, nemlig Larsbjørnsstæde. For anden gang var vi blevet overtalt til at tage en gæstespiser med, denne gang MaleneTM '92. Hun var blevet tilsagt til at indfinde sig foran Streetdance Records kl. 1300, hvor hun skulle stå og se ind af ruden i vinylafdelingen. Hendes påklædning skulle være så diskret som muligt, dog skulle hun være iklædt en grøn kasket, have en rød rose bag øret, samt store tatoveringer på overarmene. Desværre havde hun kikset det med kastetten og rosen, men vi var meget benovede over de store tatoveringer med hjerter, guitarer, slanger og ildsprudlende drager som hun kunne fremvise.

Hun fik straks bundet et tørklæde om hovedet så det dækkede for øjenene, som hun på denne måde ville få sværere med at give tegn til personer som fulgte efter os, og ført afsted. Dette kan måske virke meget formelt på nogle, men vi er jo nødt til at tage vore forholdsregler. Det gælder for os om at vi kan indfinde os på spise/gernings-stedet incognito, så derfor ville det være uheldigt hvis vi blev mødt af vores hujende fanskare udenfor med små Dannebrogsflag og store bannere. På den måde kan vi risikere at vores mål fatter mistanke, og så kan vi jo ikke regne med at få almindelig behandling, som de øvrige kunder.

Efter at have ført MaleneTM lidt rundt i byen, indfandt vi os endelig ved målet: "Feinsmækker". Når man kommer fra Vestergade og drejer op ad Larsbjørnstræde, så ligger Feinsmækker omkring 30 m oppe ad gaden på venstre hånd. Den er en lille café, af den type som er typisk for Larsbjørnstræde. Den ligger lidt over gadeniveau, og med en lille glasdækket montre bagerst i lokalet. Der er en 3 - 4 borde med stole i lokalet, diverse blade man kan sætte sig og læse, og i det hele taget er lokalet indrettet simpelt. Bagvæggene var her beklædt med kakler, og der er en hyggelig belysning med hjemmelavede halogenspots. Vi fik desuden rig mulighed for at studere hidtil ukendte anotomiske områder (de mange studiner som hele København vrimlede med regnes herved for kendt anatomi), i form af store plancher omhandlende kentaueren! Vi fik bla. indblik i dens skeletopbygning, hvad de forskellige kropsdele hedder, samt diverse data så som at kentauerens hjerte vejer 3 kg.!

Feinsmækkers hovedattraktion består af 12 forskellige slags sandwiches. Herudover findes der en 6 - 8 salater, samt diverse drikkevarer som friskpresset saft og kaffe. Vi valgte at afgive en større bestilling lige med det samme. Hensing valgte en sandwich med kylling med majs (28,-) og en med laks med dildsauce (32,-). MaleneTM valgte en sandwich med tun (28,-) og en med roastbeaf og emmentaler (32,-). Jeg, Tjørnov, valgte en sandwich med skinke, sennep og ost (28,-) og en med kalkun med ost (28,-). MaleneTM og jeg bestilte mellem Coke (13,-), og Hensing en stor (15,-). Derudover valgte vi at dele en græsk salat (34,-).

Servitricen stunnede fuldstændig, og spurgte om det kun var til os tre. Vi kunne jo kun svare ja, hvorefter hun sagde, at hun ikke troedede at vi kunne spise det. Vi beroligede med, at vi var meget sulte, samt at vi var i god træning. Derefter indså hun at rush-hour for alvor var indtruffet, og tilkaldte forstærkning fra baglokalet.

En sandwich består af et stykke grov-flûte som smøres med dressing. Herefter lægges der salat, tomater og bønnespirer på. Efter at fyldet er tilsat lægges den ind i en stor toaster, hvor den ristes samtidig med at den presses lidt sammen. Hensings første sandwich var fyldt med utroligt lækker laks. Den anden sandwich var ligeledes meget deliciøs, med store stykker frisk kylling, men noget tør fordi den blev holdt lodret for længe. MaleneTMs første sandwich havde store stykker roastbeaf og emmentaler på, og var også meget lækker. Derefter gik hun i gang med tunen, hvor hun var ved at komme til kort, idet tunen absolut ikke havde lyst til at blive i den propfyldte sandwich. Vi bemærkede anerkendende at hun have bredt servietten ud i skødet for at opfange eventuelle flyvefisk. Der var ikke den store forskel på skinke- og kalkun i mine sandwiches, for kødet ligner i stor grad hinanden. Der var på begge ost som var smeltet på de varme brød, og på skinkesandwichen en mild, men god sennepsdresseing. Den græske salat var godt forsynet med oliven og feta-ost, som vi kan lide det, og den blev placeret midt på bordet, hvor vi alle tre sad og spiste med hver sin gaffel.

Det kræver i øvrigt nok lidt øvelse at spise en sandwich, som de fåes på Feinsmækker, for ligesom med en burger kikser det hvis man prøver på at spise den medens man holder den lodret. Hold den derfor vandet, ellers løber al dressingen ned i den anden ende af sandwichen.

Alt i alt måtte vi slippe 251,- kr. for dette udemærkede måltid, hvilket må siges at være ganske billigt, især taget i betragtning, at vi denne gang var tre stopmætte personer. Vores tilfredhed afspejles i nedenstående burger-SMiley fordeling:

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: