Inspector strangers krimi-quiz

Vi præsenterer
Inspector Stranger
i

"Tunfiske-sagen"

Det havde været den eneste dag med solskin i flere uger. Inspectoren sad iført badedragt ved sit skrivebord og ønskede, at han kunne tage til stranden og slappe af. Igennem længere tid havde inspectoren og hans assistent - hr. kriminalassistent Un-known - spekuleret over om det mon var den triste sommer, der gjorde, at der var blevet længere og længere mellem de kriminelle elementers færden. Det bankede pludselig på døren - kriminalassistent Unknown kom styrtende ind og råbte: "Hurtigt, hurtigt - vi må til Helsingør....". Inspectoren kiggede overbærende på kriminalassistenten, der samtidig tømte sine lommer ud på inspectorens skrivebord.

En rulle sytråd, en lille pose majskerner, to tuber majonæse(!), en stængel bladselleri og et lille brunt, fugtigt stykke brød. Kriminalassistenten holdt brødstykket op under inspectorens næse.... "FØJ!", sagde inspectoren, "Det er jo fisk!". Kriminalassistenten rystede på hovedet og sagde: "Nixen, det er gamle kiks, avispapir og andet godt, tilsat en smule fiskearoma." Inspectoren smilede forbløffet og sagde: "OK. Jeg overtager sagen herfra."

Inspectoren rejste sig op, glattede sin badedragt og gik ud af døren. Kriminalassistenten fulgte efter ham.

Lidt efter sad de i patruljevognen på vej til Helsingør. Kriminalassistenten havde også skiftet til badedragt i mellemtiden, og sagde til inspectoren: "Jeg har længe haft fornemmelse af, at pålæg ikke altid er, hvad det giver sig ud for at være. Lige siden sagen om Pulit-leverpostejen, hvor vi var i Polen, har jeg ofte været i tvivl om der egentlig er tunfisk i tunfiskesalat." Inspectoren trak på skuldrene og sagde tørt: "Tjah, det næste bliver vel at de holder op med at putte hunde i hundekiks." Inspectoren åbnede handskerummet i patrujlevognen og tog et par sokker frem, som han omhyggeligt anbragte på sine ører, hvorefter han sagde: "Så er vi klar til at opklare mysteriet."

Lidt efter ankom de til "Skællesens fiskesalater A/S" i Helsingør. Fabrikken mindede mest af alt om en genbrugslosseplads - overalt var der bunke efter bunke af omhyggeligt sorteret biologisk affald. Inspectoren tænkte på dengang han havde sammenlignet kilopriser på hundemad og på Pulit-leverpostej, og forstod nu, hvorfor hunden faktisk skulle være glad for at få hundemad.

Gemt bagved alle bunkerne af biologisk affald lå et lille træskur. Inspectoren og kriminalassistenten bankede på døren og en lille skaldet mand åbnede døren og sagde: "Hvem er I?".

Inspectoren svarede: "Jeg er inspector Stranger og dette er kriminalassistent Unknown. Vi er kommet for at undersøge, hvilke ingredienser, der indgår i Skællesens tunfiskesalat." Den lille mand sagde fraværende: "Ja, men kom indenfor."

Da de var kommet indenfor i det lille træskur, kunne inspectoren se, at det faktisk var en enorm fabrikshal med kilometerlange transportbånd og meterhøje tragtformede maskiner. Den lille mand sagde: "Ja, som i har set, bliver det biologiske affald samlet ind fra husholdningerne i hele Helsingør kommune. Så bliver det sorteret, hakket, og blandet op med æggeblommer og spildolie fra DSB-færgerne. Herefter putter vi det på dåser, klæber etiketter på og sender det ud i forretningerne og..."

Inspectoren kiggede på den lille mand og sagde: "Du er arresteret for fusk med levnedsmidler!"

Den lille mand kiggede på inspectoren og sagde: "Jeg..jeg tilstår...men hvordan kunne du dog vide det ???..."

Ja, hvordan mon ??? Gæt selv, spørg din lærer eller giv op med det samme og kig et andet sted i bladet for at finde løsningen...


Løsning på inspector Strangers krimi-quiz.
Inspectoren kunne med det samme høre, at ingredienserne ikke var til Skællesens tunfiskesalat, men til Skællesens sildesalat....
??