Anmeldelse af McDonalds

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Ja - så måtte det endelig ske. Efter i mange måneder at have turneret rundt og spist på Københavns forskellige og oftest atypiske fastfood-etablissementer, er turen langt om længe kommet til det nok mest typiske inden for denne genre: McDonaldsTM!

Vesterbrogade/Scala-afdelingen lagde lokaler og ikke mindst burgere til den vulgære DØK-Burgerkonkurrence for nogle måneder siden, så Tjørnov og undertegnede undgik at havne der i frygt for at blive genkendt. Næ - vi valgte at lade deres sidste nye skud på stammen huse, eller snarere made os, nemlig McDonaldsTM ved Nørrebros Runddel. Det "interessante" ved denne lille filial i dette nok så hyggelige kvarter er, at den er indrettet i 50'er-stil.

Generelt er atmosfæren og indretningen hos McDonaldsTM ret upersonlig, kold og klinisk - men her er det knap så slemt. Faktisk rimeligt nydeligt - vi sad da en hel del af tiden og studerede de forskellige effekter, bl.a. gamle Coca ColaTM-skilte, en jukebox, god musik, malerier af smarte amerikaner-biler mv. Vi blev nærmest ført tilbage i tiden - men vågnede dog igen, da vi uden at tænke over det sad og grease'de vores hår bagover med kam og pommes frites-sauce.

Bestilling og serving foregik let. Fra vi afgav vores ordre til vi savlende kunne slæbe bakkerne op på første sal og spise, gik der ca. 5 min. Tjørnov's McFeastTM-menu kostede kr. 39,75. For de der ikke skulle vide det, så indeholder en sådan menu en McFeastTM-burger (stor sesambolle med salat, løg, tomat, agurk, dressing, ost og en rimelig stor og (ofte) ret saftig bøf), en mellemstor pommes frites og en mellemstor sodavand. Tjørnov valgte SpriteTM og supplerede iøvrigt sin menu med en McChickenTM (sesambolle med salat, dressing og en friturestegt kyllingebøf) til kr. 22,75. Jeg snuppede en BigMacTM-menu, ligeledes til kr. 39,75. Behøver jeg at fortælle hvad en BigMacTM indeholder og vejer? Nej vel? Det skulle da lige være til Mia '93! Jeg bad om Coca ColaTM og bestilte derudover en Filet-O-FishTM (dampet bolle med friturestegt fiskebøf, ost og speciel fiske-dressing) til kr. 16,75. Endelig blev vi enige om at dele 6 stk. Chicken McNuggetsTM (små stykker friturestegt kyllingekød med sauce) til kr. 21,75.

Henne ved trappen provianterede vi sugerør og servietter. Og som noget helt nyt og anderledes kunne man selv pumpe pommes frites-sauce og ketchup op i små papbægre ved disse borde. Orvvv - ligesom i 50'erne! Noget der virkelig kunne få sådan nogle garvede fastfood-spisere som os til at gå helt amok. Hvor meget vi pumpede op, skal jeg ikke komme nærmere ind på. Men blot nævne, at jeg var henne og hente en plastbakke til.

Ovenpå fik jeg lokket Tjørnov væk fra legelandet, ved at fortælle ham, hvor grundigt jeg havde skadet min albue, da jeg lavede et hovedspring ned i plastkuglerne til min 25 års fødselsdag (holdt som surprise-party på McDonaldsTM i Herlev). I den modsatte ende af legelandet fandt vi et 6-personers bord, hvor vores mad lige akkurat kunne være på. Der var god udsigt over Runddelen. Ude i regnen, ovre ved bænkene, på den modsatte side af pølsevognen (der sikkert snart går neden om og hjem), kunne vi skimte Extasy-Brian, Grønlænder-Olav, Ulykkelige-Ulla og en stor dobbermann. De var vistnok ved at komme op og slås om nogle tomme flasker.

Nå, så skulle der spises. Og det gik egentlig ret hurtigt. Måske det hele smagte noget bekendt (!!) - men det smagte godt. McDonaldsTM laver det jævne, gode fastfood-måltid, rimeligt nærende og ikke så tungt i det (som nu f.eks. pizza, pasta eller store Dobbel-WhoppereTM kan være), ikke specielt billigt eller dyrt. Okay, når man har været der en del gange trænger man til forandring. Man kommer i længden til at savne "noget bid i det", som f.eks. en shawarma med chili, for alt hos McDonaldsTM er ret ferskt.

Vi var yderst tilfredse med selv at kunne fylde ekstra ketchup og pommes frites-sauce i burgerne efter behov, så vi bestemte os for at slutte af med de øvrige ting på menukortet, som vi manglede. Quarter PounderTM'en lod vi dog være, for den er faktisk magen til en McFeastTM, blot uden salat og tomat. Tjørnov tog en McBaconTM (sesambolle med ost, ketchup, sennep, løg, agurk, ost, bacon og 2 mindre bøffer) til kr. 22,75 og en Sundae IceTM med karamelsauce til kr. 10,-, jeg en cheeseburger (som McBaconTM, blot uden sesam, bacon og kun med én bøf) til kr. 13,75 og en varm Apple Pie til kr. 10,-.

Tjørnov nød sin McBaconTM - det, at den var en anelse sej og kompakt, var egentlig ret okay. Bacon-smagen var glimrende, men det er ikke en burger, man spiser flere af i træk. Midt i det hele kom en ydmygt smilende, overvenlig, asiatisk udseende McDonaldsTM-medarbejder forbi vores bord. Hun gik og gjorde rent og spurgte, om vi var færdige med pommes frite'erne, der lå på gulvet! Tjørnov fremstammede et "Øhhh jahee" og mindede mig et øjeblik om MaleneTM'92, da hun var med på SporvejenTM i sin tid. Ikke fordi han havde dressing i ansigtet, men fordi han rødmede, tydelig nervøs over om det mon var blevet opdaget, at han (med vilje) havde spildt lidt løg og ketchup i skødet. Godt han havde SundaeIceTM'en at køle sig lidt ned på. Min egen Cheeseburger fik hurtigt ben at gå på. Den smagte herligt, selvom jeg må medgive de mange, der synes, at den ser noget kedelig og blød ud. Apple Pie'en, der skulle runde det hele af, smagte også fint, men var som sædvanlig meget varm inden i. Måske ikke den perfekte dessert til et mellem-stort måltid. Snarere egnet til at blive spist sammen med en kop the eller kaffe, hvis man altså kan finde på at frekventere McDonaldsTM for at drikke sådan noget.

Den samlede regning var pinligt langt fra vores rekord, nemlig kun på kr. 197,25! Vi lovede hinanden, at vi næste gang virkelig ville rykke - og skyndte os så ud i regnen/sneen, hvor vi skiltes, inden appetitten vendte tilbage og lokkede os ind i RonaldTM's dejlige varme igen.

Ud af mulige Burger-SMiley's scorer McDonaldsTM ved Nørrebros Runddel denne ret jævne fordeling:

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: