Anmeldelse af Astor Burger

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Så er SMilers udsendte medarbejdere tilbage efter et nummers fravær - dog afløst af Malene '92's artikel om burgerkonkurrencen. Denne gang har vi administreret et maksimum af objektivitet og fairness, og sat vores ben et sted hvor vi, eller andre som vi bryder os om at omgåes i det daglige, normalt ikke kommer. Med andre ord: Vi har prøvespist burgerne på Astor Burger!!

Vi havde sat hinanden stævne en onsdag aften klokken 21 på Astor Burger lige ved Københavns Hovedbanegård. Da vi gjorde vores entre, var der ikke mange mennesker ud over os og betjeningen (2 personer). Efter at have kigget på burgerne som, i bedste DSB-færgerestaurant-stil, var afbilledet på baggrundsbelyste tavler på væggene, lagde vi ud med at bestille en Roastbeef-sandwich (31,50) til Hensing, og en kyllinge-sandwich (22,75) til Jeg, Tjørnov. Dertil to små Coca Cola (12,50 - ret dyrt!).

Hvorfor de hed sandwiches ved vi ikke, idet de i praksis viste sig at være burgere. Hensings Roastbeef-sandwich indeholdt i en varm sesambolle, rigeligt, saftigt kød, salat, løg og tomatskiver, med god burgerdressing over salaten. Vi kunne ikke helt placere dressingens oprindelse (choking!), idet den på forunderligste vis mindede om kombination mellem almindelig burgerdressing og svag thousand islands. Min Kyllinge-sandwich var noget lille (som en McBacon), men det var den varmeste burger jeg nogensinde har fået. Kyllinge-kødet var friturestegt (dog uden frituresmag), og der var pænt tilpasset med salat, brugerdressing og ret mange løg (som jeg kan lide det, men måske ikke i alles smag).

Vores fordomme overfor Astor bunder for mit vedkommende i at jeg aldrig har kommet der fordi det for alle altid har stået som et skod-sted. Hensing har haft en lidt mere traumatisk oplevelse (dog ret gammel), der var mindre behagelig. En gang han havde benyttet toilettet på stedet havde han fundet små hygge-kanyler dernede. Da han fortalte personalet herom, sagde de, at det var småting... nogle gange lå kanyle-brugerne der også!!!

Efter denne lille appetitvægger gik vi videre til hovedretten. Hensing bestilte 1 Big Astor Chili Meal (49,75), og jeg 1 Big Astor Meal (49,75). Forskellen bestod i at der var en smule chili-sovs på Hensings burger. Desværre glemte vi at bestille dem med ost, en bitter fejltagelse.

Et meal består som så mange andre steder af en burger, en mellemstor Coke, samt pommes frites. Hvad der her skal bemærkes er, at man kunne vælge mellem salat-mayonnaise og remoulade til sine fries. Et yderst positivt tiltag, men vi må dog i samme åndedrag advare mod dette valg, idet det tyndtflydende indhold desværre ikke levede op til visse mindstekrav. Der var tale om en ret standard burger, med salat, løg, tomater og burgerdressing. Men den smagte dog udemærket alligevel.

Der var forholdsvis mange grønne planter i lokalet, men alligevel virkede der bart - og billeder og anden udsmykning var temmelig smagløse. Borde og stole var naglet fast til gulvet, og var i en stil som vi vil kalde typisk for en tid omkring de sene 70'ere. Ca. hvert 10. min. blev hele bygningen gennemrystet af et underkørende tog. På TV'et (hvor farverne var stillet på mindst 75% overdosis) blev der som et lyspunkt fyret et væld af ABBA-videoer af. I det hele taget var det ret kedeligt miljø. Der var ikke beskidt eller noget, men stedet trænger bare til at blive totalt gennemrenoveret. Men kvaliteten af maden var egentlig ganske udemærket, så vores selvofrelse var dog ikke været det rene martyrium. Resultatet kan ses i følgende fordeling af burger-SMiley's (ud af mulige):

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: