Indus' brevkasse

Er det rigtigt at mennesket har en overdreven evne til at generalisere? Er cyberspace en knap på tastaturet? Er ISO en forretningskæde, og hvis ja, hvad koster ISO's OSI-model? Kan man kalde sig is-te? Hvorfor starter alle avis-artikler altid med irriterende spørgsmål?

Indus Brevkasse besvarer atter spørgsmål fra visdomshungrende DØK'ere på jagt efter svar. Adskillige, heriblandt DØK'ere med vidt forskellige økonomiske baggrunde, har spurgt hvordan Indus Brevkasse startede, hvorfor den fortsætter, hvor navnet stammer fra, og ikke mindst, om det er tilfældigt at 'essakverB sudnI' (Indus Brevkasse stavet bagfra), på Øvre Voltansk ikke har nogen mening. Til ære for fragglerne, der læser Indus' Brevkasse for første gang, vil Indus afstå fra at besvare disse spørgsmål.

Hvis DU har spørgsmål til Indus Brevkasse - alvorlige såvel som seriøse - er du velkommen til at aflevere spørgsmålet til et af de højt respekterede medlemmer af DØK-smiler redaktionen, såfremt du angiver skostørrelse og evne til at sy.

Kære Indus!
Som studerende på overbygningen (3. sal og opefter) er jeg løbet ind i en identitetskrise, eller kald det en 'midtvejskrise' (OK, en midvejskrise! red.). Dette gik op for mig, da jeg svarede en lærer, der spurgte mig hvilket studie jeg gik på. "Jeg er datter", svarede jeg, uden at tænke yderligere over det (en dårlig vane jeg har). Problemet er, at da jeg sidst kiggede, pegede alle spor mod, at jeg ikke var datter, men tværtimod en slags ikke-datter. Jeg mente ikke at kunne finde tegn på at mit forplantningsaggregat var forsvundet, så nu spekulerer jeg på om der der en dybere mening med mit udbrud. Dette har ledt mig til opstillingen af følgende spørgsmål som jeg gerne vil have besvaret: Hvad er meningen med livet? Indus, jeg ved det er et svært spørgsmål men prøv at forstå mig.
Hilsen den tvivlsomme, nej - sønnen, nej - datteren, nej - mig.

Kære mig!
Først må jeg kondolere. Jeg kan allerede nu forudse at du vil dø inden næste istid. Først og fremmest fordi ingen har levet længere end 182 år. Dernæst fordi udtalen af dit navn kan forveksles med udtalen af "HA'er Go Home", hvilket er højst uheldigt for det tilfælde at du vil præsenteres ved en biker-festival. Indus har tidligere forsøgt at besvare dit spørgsmål, men har efter en del research fundet frem til følgende: Meningen med livet er skabe en slags forbindelse mellem overkroppen og benene. Det var en bælte-producent der i sin tid opfandt livet, og som mange af de lidt ældre DØK'ere erindrer, var menneskeligheden før opfindelsen i besiddelse af et ca. 30-40 cm. tomrum midt på kroppen, heraf udtrykket 'midtlivskrise'.
Hilsen Indus.

Kære Indus!
Som fraggle elsker jeg at høre 'bippet' fra PC'eren, når man starter den op. Jeg har således brugt adskillige timer på at sidde på EDB-centret og tænde/slukke for maskinerne. Du må nok forstå at jeg var i den syvende himmel da jeg hørte et digital-ur, der uden tøven proklamerede 'bip-bip'. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor EDB-maskinerne på JTP er så store, når man tilsyneladende v.h.a. et ganske lille såkaldt digital-ur kan frembringe langt mere avancerede lyde. Jeg var helt i ekstase da jeg forleden hørte temaet fra prøvebilledet på et andet lille digital-ur. Hvad skal vi med disse store skærme, kabinetter, tastaturer og lydløse laser-printere, når de alle kan erstattes med et smart, fikst digital-ur. - og så er der endda indbygget en lille tidsvisningsdims, så man kan se hvad klokken er. Jeg har selv prøvet at tage tid på det - det skifter efter præcist et minut.
Hilsen A. Nonym.

Kære A. Nonym!
Du har tydeligvis ikke hørt tale om operativsystemet Minix. Uden den store skærm ville du aldrig se de mange fejlmeddelser. Uden kabinettet ville du ikke have et afreagerings-device. Uden laserprinteren ville du ikke kunne får endeløse baner af organiseret kaos. Kan man måske køre Minix på et digital-ur?
Hilsen Indus.

Kære Indus!
Jeg er en DØK'er der netop er begyndt at gå til forelæsninger i faget Finansiering. I den forbindelse har jeg brugt en del tid på at sove. Jeg har derfor også brugt en del tid på at drømme, og vil derfor stille dig spørgsmålet: Hvorfor drømmer vi DØK'ere? Jeg ved at vi er en del DØK'ere der har drømt om det samme spørgsmål.
Hilsen J. Lunde.

Kære Lunde!
Som du sikkert er bekendt med, er drømme en uudforsket del af vores hverdag, og en gåde for videnskaben, på linje med formålet for statistik-undervisning. Drømme-forskningen er opdelt i to retninger. Den ene retning, der hovedsagligt udgøres af undervisere på aftenskolekurser for drømmetydning, hævder at drømme er til for at man kan gå til aftenskolekursus i drømmetydning. Den anden retning udgøres af forskere der mener at have løst gåden om drømmene. Uheldigvis har de ingået en hemmelig pagt om aldrig at offentliggøre det, hvorfor jeg naturligvis ikke kan røbe det.
Hilsen Indus.

I næste udgave af Indus' Brevkasse vil temaet være koncentreret om emnerne tango-dansende eskimoer og brydning med pindsvin i mudder. Hvis du har et spørgsmål eller en kommentar til dette, eller kan du svare nej til spørgsmålet "Kan dette spørgsmål besvares med et 'Nej'?", er du velkommen til at aflevere det til DØK-SMiler redaktionen.