Anmeldelse af TEX

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Velkommen til endnu en udgave af fastfood-i-byen, artikelserien som den faste læserskare efterhånden har fundet ud af tager pulsen på byens små/store og listige spisesteder, og hvor vi koncentrerer os om den side af de kulinariske oplevelser som vi handle'r bedst, nemlig: fastfood. Vi ønsker vores nye læsere velkommen, og kan fortælle at vi har brugt sommerferien til at udvælge en række cafer/restauranter som vi vil prøvespise diverse lækkerier på i den nærmeste fremtid. Vi ser således frem til den kommende sæson med en god smag i munden!

Denne gang var valget faldet på en café som ligger i Vestergade, lige over for Krasnapolsky, nemlig "TEX". Specielt indvidede personer, og andet godtfolk med kendskab til avancerede nationaløkonomiske formeleditorer, vil dog sandsynlig ikke udtale navnet "TEX", men derimod "tech". Årsagen til dette kræver en nærmere forklaring.

Som undertitel til navnet står der "Hot 'N' Rock Café", og man kan da også møde en hel del "Rock'ede" personer her. På en stille og rolig onsdag aften omkring spisetid hvor vi havde valgt at prøvespise TEX var der ikke så mange gæster, og de fleste var ganske "almindelige" personer. Men vi ved af erfaring at hvis man kommer her fredag eller lørdag aften omkring midnat, så kan man møde masser af langhårede HA-typer med rygmærker. Det skægge er, at på trods af det store opbud af mere "hårdt" klientel, så kommer der også en hel del "almindelige" mennesker her.

Man kan således kommer ud for at der ved et bord sidder fire langhårede typer med veste hvorpå der står "Prospect Downtown" (HA terminologi, altså dem med englene) og kæver fadøl, og ved bordet ved siden af sidder der en HA-studerende i jakkesæt som har inviteret sin kæreste i byen, og nyder en stille Corona. Deres forhold kan vel næppe beskrives som symbiotisk, men der er da i det mindste ikke nogle som generer hinanden.

"TEX" ligger i kælderen, og består af en bar umiddelbart indenfor nedgangen, og bagved et meget langt lokale som strækker langt bagud. Bagerst i caféen kommer der et større lokale, hvor der også er en bar. Når Jeg skriver vistnok, så er det fordi at hverken Jeg, Tjørnov, eller Hensing bryder os om at opholde os der, idet der meget hurtigt bliver sindsygt varmt.

Udsmykningen er holdt i texansk/mexi-stil, med tæpper, ko-kranier, rifler, hatte og lignende ting som hænger på væggene. Musikken befinder sig i stilarten omkring Guns 'N' Roses og D.A.D. I weekenden hvor der er mange mennesker er der desuden to personer som går rundt og sælger drinks. De er begge klædt i cowboytøj, med hatte og kæmpemæssige bælter med patronhylstre. I stedet for patroner er der dog glas (af omkring Små Grå-størrelse), og i stedet for pistoler har de en flaske hængende på hver side. De går begge rundt og tilbyder (uopfordret) deres drinks til gæsterne. Den ene sælger Blow-jobs, og den anden Tequila-slammer. Det bedste er at se ham som serverer slammers, idet han slammer dem for dem som skal drikke, samtidig med at han udstøder et højfrekvent hyl som vil kunne få de fleste ekko-undertrykkere til at slå fra. Alt i alt giver det en rigtig god stemning.

Som noget helt usædvanligt for denne aften havde vi en gæstespiser med. Vi vi dog undlade at afsløre vedkommendes sande identitet, idet han i løbet af aftenen udviste nogle ikke helt stuerene og lettere infantile bordmanerer, hvilket også blev kommenteret af servitricen. Vi lader ham derfor gå under dæknavnet "Bart".

Efter at have sonderet terrænet og det A2-format store spisekort, lagde vi meget naturligt ud med at bestille forretten. Hensing valgte en Guacamole Dip (32,-) med tortillas, og Jeg en Bean 'N' Cheese Nachos (39,-). Vores gæst skulle ikke have nogen forret, men valgte ligesom os andre at nyde en Pepsi hertil (3 x 15,-).

Hensings Guacamole (avocado-mousse) var ret krydret, og indeholdt løg, tomater, koreander og citronsaft, foruden rigelige mængder avocado. Tortillas'ne var stærke og dybstegte (et fint ord for at have kylet dem i en gryde med friture). Det var en lækker forret, men den var måske lidt ensformig. Den skulle spises ved at man dyppede yortillas'ne i guacamolen, og således brugte den som dip.

Jeg måtte jo lige kommentere at dengang der boede en mexikaner der hvor jeg bor, så fik vi selvfølgelig mexikansk mad når han stod for maden i vores madklub. Han lavede en meget speciel stærk guacamole med store mængder løg og hele chili-frugter. I stedet for at spise det på traditionel vis med tortillas, så skulle det spises med flæskesvær!!!!! Det er åbenbart en speciel mexikansk tradition der hvor han kommer fra. Det skal lige siges at jeg havde temmelig svært ved at forstå hvad det han på gebrokkent engelsk prøvede at spørge mig om, første gang han skulle have at vide hvor man kunne købe "pork flesh"!

Mine nachos (tortilla-chips) blev serveret på en brændvarm (av) tallerken, og portionen var så stor at jeg lige med det første troede at jeg ved en fejltagelse havde bestilt en portion til to personer. På tallerkenen var der en kæmpe portion tortillas, blandet med rød og grøn peber, jalapoenos-løg, mexicanske bønner, store mængder smeltet ost og chili-sovs. Måden den var tilberedt på, hvor nogle tortillas var sprøde, og andre bløde der hvor der var smeltet ost på, og så blandingen med det øvrige tilbehør, gjorde denne ret meget lækker, og man fik virkelig noget for pengene. Den vil eventuelt kunne anbefales som en lille frokostanretning (hvis TEX da har åbent på denne tid af døgnet).

For en gang skyld svigtede Hensing burgerne da vi bestilte hovedrettten, og bestilte Enchiladas (81,-). Jeg valgte en "Bandito"-burger, med guacamole og smeltet ost (56,-). Bart viste sig fra sin barske side (men han havde jo heller ikke spist forret), og valgte en sand mandomsprøve, en "Cowboy Feast" (99,-), som er en dobbelt burger. Med dobbelt menes der ikke at der er to bøffer som ligger oven på hinanden, men derimod ved siden af hinanden!!! Vi ville alle have øl til hovedretten, og Hensing og Bart valgte Corona (2 x 28,-), medens Jeg tog en SOL (28,-).

Blandt de mange øvrige retter var det svært at undgå at lægge mærke til den fantastiske "Buffalo Bill" (250,-), en kæmpemæssig grillet steak på 1 kg (!), serveret med salat og "Buffalo Fries". Vi gælder os stadig til den dag vi ser en DØK'er gå ombord i sådanne en svend!

Hensings enchiladas bestod af sammenrullede corn-tortillas (pandekager) med fyld af dejligt kyllingekød, og med smeltet ost, avocado og creme-fraiche over/omkring. Hertil var der gyldne ris, mexicanske bønnner og salat. Hele retten virkede som enhed lidt fed i det, men den smagte skønt!

Min Bandito-burger blev serveret med salat og stegte kartofler i både. Bøffen var enorm (200 gram) og grillet med følelse, men det samlede smagsindtryk var ikke i top. Det virkede som om den var lidt fersk. Det hjalp dog betydeligt da jeg puttede noget af salaten som blev serveret ved siden af burgeren ind i den.

Barts Cowboy Feast bestod af to kæmpemæssige grillbøffer på 200 gram, som lå ved siden af hinanden på hver sin bolle. På den ene var der guacamole som på min, og på den anden Chili Con Carne. Det skal lige nævnes (som det også kan læses tidligere i bladet), at den samlede vægt af en almindelig Big Mac er 211 gram. Alene kødmængden, uden boller, kartofler og salat svarede således til omkring to Big Mac's. Det viste sig dog også at være en lidt for stor mundfuld for den kære Bart, og vi må med skam melde at han overtrådte en af vores gyldne og ellers ukrænkelige grundregler, nemlig at levne noget af burgeren. Man kan til nød levne noget salat og nogle kartofler, men burgeren er hellig!!! Topmålet blev nået da han blandede Heinz-ketchup i sin guacamole (som lå oven på en af burgerne), og sad og kørte sine kartofler rundt i det som en anden dip!

Den samlede regning kom til at lyde på 436 kr., og TEX blev belønnet med følgende burger-SMileys (ud af mulige):

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service:

Som afslutning indkasserede Bart endnu en barsk bemærkning fra servitricen, idet han som den eneste ikke kunne finde ud af at placere sit bestik ordentligt på tallerkenen, med kniv og gaffel samlet.