Inspector strangers krimi-quiz

Vi præsenterer
Inspector Stranger
i

"Rabinowitz-sagen"

Det havde været en varm morgen morgen. Inspector Stranger havde slukket for varmen i sit lille kontor - temperaturen var endelig nået op over de 27 grader, som nu engang er den temperatur, der passer Inspectoren bedst. Inspectoren bankede sine hænder mod hinanden og tog telefonen. Der var ingen.

Inspectoren sad lidt med telefonrøret i hånden, spiste et par 'Knuste Bosniere' - en gave fra en konkurrent til en anholdt i en tidligere sag - og lagde så på igen. Inspectoren greb igen røret og sagde, at det var Inspector Stranger osv....

En stemme i den anden ende af røret sagde: "Det er Igor Rabinowitz - vores søn er blevet kidnappet - kom straks." Herefter blev telefonrøret råt og ubarmhjertigt knaldet på i den anden ende. Inspectoren lænede sig tilbage i stolen og tænkte, at han jo egentlig ikke kendte adressen, så han smilede og guffede endnu et par bosniere i sig.

Telefonen ringede. Inspectoren tog den og en stemme sagde: "Skovbrynet 31. Kom straks." Inspectoren gik hen til sit pengeskab, og tog sit tøj frem og tog afsted....

Skovbrynet 31 viste sig at være et lille murstenshus klods op ad et kæmpemæsigt betonbyggeri i det kendte halvfjerdserdesign. Inspectoren gik hen til det lille gule hus og bankede på. En mand åbnede døren, knaldede hælene sammen og sagde: "Igor Rabinowitz, og henne i sofaen sidder min kone Irma." Inspectoren præsenterede sig selv som Inspector Stranger, og spurgte hvad problemet var her. Irma Rabinowitz skreg: "Min lille Alvin er blevet kidnappet! Min lille Alvin er blevet kidnappet!!"

Inspectoren spurgte: "Hvem er Alvin.", og Irma skreg: "Min søn, Alvin! Min søn, Alvin!!" Inspectoren spurgte: "Hvordan kan i vide det. Hvorfor tror I han er blevet kidnappet og ikke bare gået sig en tur?"

Igor Rabinowitz forklarede, at familien var indvandret fra Rusland for mange år siden, og at de havde mange fjender - især på grund af efternavnet Rabinowitz, som deres fjender mente tilhørte en forlængst afdød fyrste i deres hjemland. Inspectoren spurgte: "Jamen, har i ikke modtaget breve fra kidnapperne?"

Igor Rabinowitz nikkede, og gik hen til vinduet og tog en ikon frem. Igor dobbeltklikkede på sin ikon, der åbnede sig, hvorefter en mængde breve væltede ud sammen med blandt andet en lille rulle sejlgarn, en tube proteselim, to spil kort og en lille mus indstøbt i klar acryl. Igor Rabinowitz tog et par af brevene frem og rakte dem til Inspectoren, der læste dem. I det første brev stod: "Hej mor og far. I skal betale 100.000 kroner hvis i vil have mig tilbage igen. Hvis I ikke snart betaler, vil en af kidnapperne som hedder Boris kilde mig til jeg dør af grin. Hilsen Alvin.".

Det andet brev var næsten magen til. Inspectoren spurgte: "Har I haft nogen anelse om, af jeres lille Alvin havde fjender af den slags?" Irma Rabinowitz skreg: "Nej! Nej!! Min lille Alvin!!"

Igor Rabinowitz svarede, at hen slet ikke kunne forstå det, og at Alvin ikke havde nogen legekammerater.

Pludselig gik et lys op for Inspectoren, og han spurgte: "Har lille Alvin en livsforsikring ?" Igor nikkede og rettede på sin kalot. "Ja, Alvin har en livsforsikring på ti millioner.", svarede Igor Rabiniwotz.

"Nu har jeg jer.", sagde Inspectoren, "Vis mig omgående kælderen her i huset." Igor åbnede skælvende en lem i gulvet, og nede i kælderen sad Alvin bundet til en stolpe.

"Jam..Jammen - hvordan kunne De dog vide det ???" - spurgte Igor, da Inspectorens håndjern klappede om hans hænder....

Tjah, hvordan kunne Inspector Stranger dog vide det. Gæt selv før du giver op og bladrer om til løsningen andetsteds i magasinet....


Løsning til Inspector Strangers krimiquiz.

Inspectoren fandt det ikke videre normalt, at et barn på 60 år bliver kidnappet, og man sender brev om løsepenge til hans 85-årige forældre.....