Indus' brevkasse

Velkommen til denne sidste udgave af Indus' Brevkasse før den længe frygtede sommerferie. For alle jer eksamensplagede DØK'ere kan Indus fortælle jer, at der er altid én der har det værre. Undtagelsen er en gut i Zimbabwe i delstateten Hullu Bullu ved navn Bwese Bwese. Han har det altså meget skidt.

I sidste udgave af Indus Brevkasse var der beklagevis sneget sig en ubehagelig tryk-fejl i indledningen. For at få sit brev optaget i Indus Brevkasse er det ikke nødvendigt at beherske en maori-dialekt. Tværtimod, Indus' erfaring siger at det ofte er DØK'ere med kundskaber udi det maoriske som indsender de dummeste spørgsmål, som f.eks. "Er deadlocks og race-conditions udtryk for revolutionstanken hos rastafarierne ?", "Hvem tænder lyset i køleskabet ?", "Hvis datalogi er svaret, hvad er så spørgsmålet ?", "Hvis Gud ikke eksisterer, hvem er det så som hos Burger King popper det næste sugerør ud ?".

Temaet i brevkassen vil denne gang være Vietnamkrigen: Hvorfor begyndte den, og hvorfor indså de sorte ikke at når kaptajnerne råbte "Get down", var det ikke en opfordring til at danse til James Brown, men den frygtelige krigs barske realiteter.

Kære Indus.
Jeg er en DØK'er, der med lidt held er ved at være færdig med 3. år nu. Jeg har et spørgsmål om et universelt forståelsesproblem.

Jeg sidder netop her og arbejder mens jeg hører "Varm weekend" i DR P3. Det handler om astrologi...

Jeg kan ikke forstå, at der findes mennesker her i verden, der bare affærdiger astrologi som den rene gang bavl. Jeg synes eksempelvis at det er død-logisk, at min personlighed, dagligdag og mit liv i det hele taget er påvirket af, hvordan nogle himmellegemer - milliarder og atter milliarder af kilometer væk - tilfældigvis stod på det øjeblik jeg blev født for mange år siden.

Men - kære Indus - jeg kan ikke forstå hvordan man kan sige hvordan disse himmellegemers bevægelser påvirker mig. Hvis Solen eksempelvis stod foran Månen - hvad betyder det så ? Og hvordan har man fundet ud af det netop betyder at jeg skal holde mig langt væk fra ting med tilsætningsstoffer på en dag, der ligger ca. 10000 dage efter den dag jeg blev født ?

Jeg håber du kan hjælpe mig, kære Indus, for jeg kan simpelthen ikke forstå det....

Henrik H. '90.

Kære Henrik H. '90!
Der er mange såkaldte 'tilfældigheder', som i virkeligheden er nøje planlagt af en magt, højere end Rundetårn. Vidste du, min kære studiefælle, at hvis man tog al den sand der befinder sig i Nordafrika og strøede den ud, ville sandet lige nøjagtig dække Sahara-ørkenen. Der er derfor intet overraskende i at en planets placering på stjernehimmelen kan have indflydelse på dit stofskifte, eller din evne til at citere Kotler i regnvejr.
Hilsen Indus.

Kære Indus!
Efter en længere pause med brevskrivningen, har jeg endelig fået mod på at indsende et bidrag til din glimragende brevkasse. Forleden dag havde jeg et fantastisk mareridt: jeg drømte at jeg vågnede, men da jeg vågnede opdagede jeg at det hele var et mareridt. Jeg ved ikke hvad det betyder, og det interesserer mig heller ikke. Jeg tænkte blot at jeg ville delagtiggøre dig, og alle andre DØK'ere i min traumatiske drøm. Mit spørgsmål til dig er: Hvorfor er alfabetet konstrueret i den rækkefølge som den er ?
Hilsen Inder '90.

Kære Inder!
Først må jeg konstatere at dit mærkelige navn har en slående lighed med hyacinter - det rimer nemlig også på vinter. Men nu til spørgsmålet, eller rettere svaret: Hvis ikke alfabetet havde den rækkefølge som den har, ville det ikke være muligt at synge den der sang, abcdefg, hij.... Forestil dig at synge ælkiotr, fysdwq - det går ikke, vel?
Hilsen Indus.

Der var desværre ikke plads til flere indlæg i denne udgave af Indus' Brevkasse, men jeg er sikker på at debatten om Vietnamkrigen nok skal florere i de spændingsfyldte eksamenslokaler.

Husk: En kiman uden en tripa er som en gleekzorp uden en qwert.