Anmeldelse af Vivex

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

På et bestemt sted i København kan man idag opleve noget, der bestemt ikke er for børn - endda på et sted, der engang kun var beregnet for børn. Hvor? Gode gamle Tivoli-Bio-for-Børn's grund overfor Axelborg er blevet ombygget til et mondænt sted, nemlig "Wivex - Bryg & Burger"! Dog var det især facadens 933 pkt. store "Bryg & Burger", der lokkede os til at henlægge denne måneds besøg hertil.

Efter at have fundet et velpositioneret bord (dvs. et der gav frit udsyn til Vesterbrogade og alle de søde, nyudklækkede studiner, der strømmede forbi), kom den iøvrigt flinke tjener og overbragte os det A3-store menukort. Det bød på to slags morgenmad, syv forretter, ni hovedretter og fire desserter. Vi kunne dog klare os med mindre! Efter at have fået et rimeligt overblik fyrede vi vores første ordrer af: Tjørnov skulle have "Quesadillas" (kr. 46,-), der bestod af majs-tortillas fyldt med krydret spansk pølse, cheddarost, forårsløg og grøn chilisauce. Jeg valgte krydrede kyllingevinger (kr. 44,-) med skimmelost-dressing. Det lød som en lidt spøjs kombination, så det skulle checkes ud. Drikkevarerne valgtes fra et velassorteret ølkort, der bød på øl fra alle dele af Danmark. Vi følte os ikke kaldet til at eksperimentere med diverse provensielle bryghuses specialiteter, så vi valgte en gammel kending, og bestilte to Apollo-fadøl (kr. 19,-/stk.), lavet på "Bryggeriet Apollo" lidt længere henne af gaden.

Mens vi ventede på maden, kiggede vi os lidt omkring. Sjovt nok, så minder Wivex ret meget om Bryggeriet ... og efter nøjere studier kom vi frem til, at det helt sikkert hørte sammen. Her var pænt, stort og åbent. Meget glas, træ og stål, samt pæne grønne næsten fuldvoksne træer, idet der jo var højt til loftet. Baren og det åbne køkken var arrangeret som store øer af rustfrit stål i landskabet, og midt i det hele var der en nedgang til "Den nye Holografiske Verden" (der hører til Tivoli). Der blev spillet god musik, men vi kom vistnok til at høre de samme numre et par gange. Det virkede som om Wivex havde "Abba og Rod Stewart aften" - men det var okay, alle 3 timer vi var der!

Maden blev serveret, og 5 minutter senere prustede, stønnede og små-svedte vi begge. Det var sgu' lidt halvstærkt - og havde Tivoli Bio stadig ligget her, så havde vores forretter helt sikkert været "Forbudt under 16 år". Nå, men fakta var, at det smagte vældig godt - og var samtidig nydeligt anrettet på tallerkenen. Vi smagte lidt hos hinanden, og ved denne lejlighed konstaterede Tjørnov, at det tykke lag krydret sauce på mine lår (altså dem på tallerken!) farvede ret kraftigt. Han så et øjeblik ud til at ha' fået neglelak på, og den rød-brune farve blev bevaret i hans neglerødder resten af aftenen! At vi sad og fik sauce ud over alle fingrene undskyldte vi med, at de ellers lækre kyllingelår var for små til at holde med en serviet og gnave af - men samtidig lidt for store til at have i munden på én gang.

Hovedretten fulgte hurtigt efter. De havde en burger med hemmelige krydderier, der hed "Søren's Burger" (kr. 59,-), så hvad var mere oplagt end at ...! Mht. til mig selv, så satte jeg resterne af mine halvspolerede smagsløg på spil, og bestilte en Chili Burger (kr. 67,-) med cheddarost. Der fulgte lækre, store sprød-ristede kartoffelbåde (m. skræl, eller "bark" som Tjørnov siger) og lidt Cole Slaw med - lækkert. Vi bestilte en ekstra Cole Slaw (14,-), og derudover 2 glas Apollo-fadøl (stadig 19,-/stk.) og 2 glas vand (kr. 0,-/stk. !!) til.

Tjørnov kiggede overrasket på anretningen foran ham - og jeg må da også medgive ham, at det hele så noget anderledes ud. Men forandring fryder! Burgerbollerne var ret små og lignede nærmest spanske rundstykker med sesamfrø på. De var ristet i fedtstof på pande, og var derfor ret sprøde. Burgerne lå vidt åbne (som vi efterhånden har oplevet en del steder) og var ledsaget af en hel skive rødløg, en kæmpe syltet argurk, et enormt Iceberg-salatblad og et par tomatskiver. "Søren's Burger" var tydeligvis krydret, for man kunne skimte små grønne blade mv. "indstegt" i kødet - der iøvrigt var lovlig gennemstegt og tørt til Tjørnov, der foretrækker sin bøf "bloody" (for nu at citere en biograf-aktuel fly-terrorist). Men han var iøvrigt fuldt tilfreds.

Min egen burger var alle tiders. Bøffen var tildækket af et tykt lag chili-con-carne (med nyrebønner) og et stykke smeltet cheddarost. Den var derfor ret saftig, men også rimelig stærk. Aftensolen, der traf mig i femøren ovre fra åbningen mellem SAS Royal Hotel og Axelborg, fik skylden for sveddråberne på min pande. Der lå også en stor, fed grøn chili på tallerkenen, hvis spids det lykkedes mig at klemme ind i en noget indiskret prøve-smagningsbid til Tjørnov. Hæ-hæ!

Herefter var vi begge halvmætte, så det var på tide at bestille desserterne, inden al maden lagde sig for tungt. Til vores overraskelse serverede servitricen pludselig to dampende varme vaskeklude for os! Fornemt, så kunne vi få vasket fingrene og neglerødder af for chilisauce inden den afsluttende ret.

Vi blev enige om at dele en iscocktail (kr. 38,-), med kirsebær, rom, store nøddestykker, rosiner og chokoladesovs, og en stykke citron-cream kage (kr 34,-), med creme fraiche, hindbær/jordbær-sovs og en skive limefrugt. Det var dejligt med noget koldt. Isen var lækker, selvom chokoladesovsen størknede/klumpede på kanterne ret hurtigt. Alle smagsløgene var ikke helt lammede, eller også vækkede citronkagen dem til live igen. Lidt voldsom og bizar citronsmag, men sammen med sovsen og creme fraichen smagte det godt. Vi forlod "Wivex" ret veltilpasse, omend noget proppede. Tjørnov påstod dog, at han godt kunne klemme en burger til ned. Jeg lovede ham, at han sammen med Knut Petersen '89 nok skulle blive top-seedet til den store fælles "DØK Burger Cup", som vi afholder efter sommerferien. Nå, vi slap med ialt kr. 378,- og var stolte over vores nye rekord! En betydelig forbedring på ialt kr. 85,- fra den hidtidige rekord på kr. 292,-. "Wivex- Bryg & Burger" scorer følgende burger-SMileys (ud af 6 mulige):

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: