Anmeldelse af Chili/Tokanten

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

Yes - så har dine favorit æde-dolke igen været ude i byen og svinge deres enorme kæber omkring endnu et udvalgt spisesteds fast-food. Denne gang havde vi valgt at lade vores garvede, men kræsne smagsløg bedømme Chili/Tokanten, der ligger nær Ny Torv/Gammel Torv, Vandkunsten 1, skråt overfor "Huset".

Straks efter at have fundet et godt bord, påbegyndte vi vores analyse af menukortet. Udemærket! 11 slags sandwich - nogle af dem 3-etagers, 5 lettere retter (incl. Chili Con Carne, selvfølgelig) og 3 slags steaks. Under "Hamburgers" lokkede de med "Vi griller din burger af friskhakket oksekød og serverer den med pommes frites og et udvalg af dressinger, du selv kan kombinere" og størrelser på 1/4 eller 1/2 pund. Det lød spændende - især sidstnævnte størrelser - så vi lod den unge pige tage mod vores bestilling, selvom hun var knap så charmerende som hende på Sporvejen og langtfra så nedringet som hende på Brøchner.

Efter 5-10 minutter fik Tjørnov sin Bacon Tomato-burger med masser pommes frites. Min Blue Cheese-burger kom selvfølgelig samtidig, og var også ved at drukne i pommes frites, der var anrettet ved siden af på tallerkenen. Begge burgere blev ledsaget af en cola. Det så lovende ud - og blev endnu bedre. For servetricen kom med to stativer, hvor der hang 4 skåle på hver. Det ene var fyldt med en burgers grundsubstanser, nemlig mayonnaise, Heinz ketchup, sennep og hakkede rå løg. Den anden var interessant, for den bød på krydrede saucer i 4 niveauer - fra sur/sød chutney til ren chili-sauce (som det man kommer på sine kebab/shawarma). Alle tiders - og i god harmoni med stedets navn. Vi åbnede begge burgere, hvor henholdsvis sprøde bacon-strimler og Blue Cheese-sauce smilede op til os - indtil vi brutalt begyndte at skovle op fra skålene og alt næsten kom til at sejle.

Det smagte glimrende. Kødet var velgrillet og lækkert - tydeligvis lavet af frisk, hakket oksekød. Den store, sprøde sesambolle, der var smurt med mayo-dressing på indersiden, var god. Bacon Tomato-burgeren gled problemfrit og med stor nydelse ned i Tjørnovs enorme spise-organ. I min egen Blue Cheese-burger var blåskimmel-ostesmagen lige lovlig kraftig. Men efter mine indiskrete suppleringer fra de 8 skåle, så virkede det som en klump mug i et kar vand. Tjørnov glimrede ved at spise alle de lækre pommes frites, inden servetricen fjernede tallerkenerne og tog mod vores næste bestilling. Jeg levnede rødmende et par stykker - for bedre at kunne nyde min kommende Classic-burger. Tjørnov satte sig forpustet til at vente på en Avocado-burger. Vi havde denne gang valgt mikro-størrelserne på 1/4 pund, efter at have erfaret at der jo sørme fulgte 5-700 gram pommes frites med hver gang. Priser: Burgere til kr. 69,- og 70,- og to cola til 11,-. Foreløbigt 161,- ialt.

Inden næste halvleg kiggede vi os lidt omkring. Chili havde rød/grønne farver overalt - og nogle store, overmalede og ret specielle ventilationsagtige rør gennem lokalet. De trak tankerne i retning af en fabrik eller en subway - men passede nu alligevel godt ind i helheden. Hele loftet bestod af lysende plader og der var spejle på endevæggen, hvorpå ugens sandwich og månedens burger var opreklameret. Baren så meget velassorteret og indbydende ud - men vi skulle jo direkte hjem til tøflerne begge to og knokle med læsning og opgave hele natten - så nej. Der spillede rar og rolig musik. Fra tidligere besøg ved vi dog, at man godt kan risikere betydeligt volsommere sager - både kvalitativt og kvantitativt.

Vi har iøvrigt bemærket, at vi ikke er de to eneste personer på studiet med gastrofile tendenser (et nærmest seksuelt forhold til burgere). Under et DØK SMiler redaktionsmøde forleden er Malene '92 blevet set udvisende lignende tendenser, da hun under indtagelse af to (fullsize moppedrenge) burgere på Sporvejen gentagende gange havde mayonnaise på kinderne, og to gange beviseligt tabte burgerfragmenter i skødet (...med vilje!?).

Andet hold burgere kom på banen og vi gik i gang. Forholdene var som før. Tjørnovs Avocado-burger med Guarcamole (avocado-mousse) havde en usædvanlig god smag, men var ret stærk - så der var brug for ekstra cola. Min egen Classic-burger var også dejlig, men ikke usædvanlig eller anderledes, da den kun indeholdt salat, tomat og ost. Her var det specielt lækkert selv at kunne påfylde fra de 8 skåle. Anden omgangs burgere kostede kr. 49,- og 45,-, colaerne igen 11,-/stk. Rægningen blev derfor på kr. 277,- ialt.

Vi blev mildest talt mætte - og i en blanding af skam og kvalme måtte vi indse, at vi ikke som sidst på Sporvejen kunne nå op på 3 burgere hver. Surt. Men det havde nu været godt - og resulterer derfor i nedenstående burger-SMiley'er:

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: