Studiekøkkenet

Mens året 1992 lakkede mod enden, udkom der et særdeles fremragende stykke litteratur af Torben Bech Jørgensen og Preben Melander med titlen "Livet i offentlige organisationer". I bogen, som de færreste sandsynligvis har læst men som de fleste burde læse, og som alle der skriver projekt i en offentlig organisation må læse, er bl.a. det kongelige teater anvendt som case-organisation.

Det skal i den forbindelse bemærkes, at bogen på trods af at være fremragende, ligger uhyggelig meget vægt på aspekter vedrørende teatrets drift og ledelse, mens hr. Melander og hr. Jørgensen let flyver henover teatrets altafgørende eksistensgrundlag og samlingspunkt, kantinen.

Dette vil vi i studiekøkkenet straks råde bod på, hvorfor vi som et lille plaster på såret i dette nummer af DØK-SMiler, bringer ballerinaernes absolut fortrukne opskrift, intet ringere end DE FARSFYLDTE PERBERFRUGTER. Let, lækkert og billigt.

Farsfyldte peberfrugter

Tilberedning: Let
Prislag: Billig
Tilberedningstid: 60 min. (heraf 30-40 min. i ovnen)

Ingredienser:
4 store grønne peberfrugter
3 spsk rasp
1½ dl mælk
2 løg
300g hakket kød (lam, kalv eller en blanding)
1 æggeblomme
ca. 1 tsk salt
1 knvsp. peber
smør eller margarine til formen
evt. tomatjuice eller bouillon
reven ost

Lad raspen ligge i mælken i ca. 10 min. mens peberfrugterne skylles, toppen skæres af og kernerne fjernes. Skræl og hak derefter løget fint og bland løg, kød og æggeblommen ned i det opblødte rasp og rør alt godt sammen. Tilsæt salt og peber.

Når farsen er færdig, fyldes den i peberfrugterne, som lægges i et smurt ovnfast fad og steges i ovnen ved 225 grader på midterste rille i ca. 30-40 min. Dryp frugterne med den væde, der dannes, og spæd eventuelt med lidt tomatjuice eller bouillon. Kom reven ost over i slutningen af stegetiden. God fornøjelse og bon appetit!

Med venlig hilsen
Lohengrin's krigere