Vi præsenterer:

Inspector strangers krimi-quiz

Inspector Stranger
i

"Over floden"

Det havde været en isnende kold morgen. Inspector Stranger havde været nødt til at tænde for varmen i sit lille kontor - termometret viste kun 22 grader. Inspectoren bankede sine hænder mod hinanden og tog telefonen. Der var ingen.

Inspectoren sad lidt med telefonrøret i hånden, spiste et par halspastiller og lagde så på igen. Inspectoren greb røret og sagde, at det var Inspector Stranger osv....

En stemme i den anden ende af røret sagde: "De taler med direktør Sødensen fra Slikmutter og Co. A/S - De véd, det er os der er moderselskab for Slikmutter Industries A/S....." Inspectoren nikkede fraværende og undrede sig over, hvem der havde anbragt to halmballer i det ene hjørne af kontoret. Stemmen i røret sagde: "Hallooooo...???"

Inspectoren besluttede sig for ikke at bekymre sig mere om halmballerne og svarede: "Ja, hvad er problemet ?". Stemmen i røret svarede: "Det er en længere historie. De må hellere komme straks. Adressen er Sukkertoppen 42." Røret blev lagt på.

Inspectoren åbnede sin skrivebordsskuffe og tog en pakke blå halspastiller, to stykker gult papir, en tube lim og tre balloner.

Lidt senere stod inspectoren foran den store port til Slikmutter Industries A/S. "Underligt, som søjlerne ligner kæmpestore pebermynteslikkepinde", tænkte inspectoren og gik gennem porten. På den anden side af porten stod en lille, halvskaldet mand med briller. I hånden havde han en kurv fyldt med små tingester i alle mulige farver. Da inspectoren gik forbi ham, sagde den lille mand: "Tag eth ssstykkke sssslik fra Sssssslikmutter, hrrr...", hvorefter han slog hælene sammen og bukkede. Inspectoren tog et lille mørkerødt stykke vingummi, og den lille mand sagde: "Det er eth af voress ældre produkhhter - 'Blodpropper' heddher deth." Den lille mand smilede.

Inspectoren gik videre. Indenfor mødte han en høj, tynd mand, som bar på en lille papæske med lommetørklæder. Han sagde: "Inspector Stranger, formoder jeg...?" Inspectoren svarede: "Ja." og den høje, tynde mand sagde: "Jeg er direktør Sødensen. Kom indenfor." Inspectoren spurgte: "Hvad er problemet ?", og Sødensen svarede, at "der af en ukendt gerningsmand i ly af natten var blevet begået indbrud, hvorved de for nylig og med forventning om snarlig anvendelse af marketingafdelingen af ham udarbejdede forslag til fremtidig markedsføring af Slikmutterkoncernens produkter " - her trak den høje tynde mand vejret - "var blevet stjålet...". Inspectoren sukkede: "Modtag min dybeste medfølelse. Kan De beskrive det af den ukendte gerningsmand røvede objekt ?".

Sødensen så forvirret ud, men sagde: "Det er en lille brun mappe, og den indeholder produktbeskrivelser og navne for alle de produkter, vi sender på markedet i næste uge. Har De ikke set reklamerne for 'Døde Børn', 'Babybræk', 'Kvast Bosnier' og så selvfølgelig vort flagskib 'Tørret Grønhakker' ??" Inspectoren besluttede sig for at anholde Sødensen ved lejlighed, men svarede: "Næ. Hvordan har mappen været opbevaret." Sødensen svarede: "I pengeskabet på mit kontor.".

"Hmmmmm.", sagde inspectoren, "Er der nogen - udover Dem selv - der har haft adgang til pengeskabet ?". Direktør Sødensen svarede, at der kun fandtes en nøgle, og at han havde fået den implanteret den i knæet allerede som 10-årig.

Inspectoren tænkte sig lidt om, spiste den mørkerøde vingummi, og sagde så: "Direktør Sødensen - De er anholdt for forsøg på svindel."

"Jeg tilstår, men hvordan kunne De....?"

Tjaa, hvordan mon. Gæt selv eller giv op med det samme og se andetsteds i bladet....


Løsning til Inspector Strangers Krimi-Quiz.

Troede Sødensen virkelig, at Inspectoren var så naiv ?? Alle og enhver ved da, at der kun er en slikfabrikvirksomhed i verden, der i markedsføringsøjemed udnytter børns medfødte trang til af stoppe ulækre ting i munden.