Indus brevkasse

Til alle i pseudo perverterede pingvin-pupil ædende pædagoger: I sidder med det forkerte blad. Dette er DØK-SMiler og ikke mindst Indus' Brevkasse, brevkassen for data-pushere, diskofile og DØK'ere. Her kan du få besvaret spørgsmål hvis du har problemer med indiske ildslukkere, interrupt-handlere, internationale importkonkurrerende inframarginale indeksobligationer eller bogstavrim. Et gennemgående tema i denne udgave af Indus' Brevkasse vil være 'navne' - hvor kommer de fra, og hvorfor staves de med stort...

Kære Indus!
Vi er to ganske almindelige DØK'ere, som er ved at afslutte 3. år og derfor er kommet i lidt af en samfundseksistensialistisk diskussion med vores projektgruppe. A mener at vi i vores moderne informationsteknologiske samfund som en logisk følge af Greiner og Schein's konstateringer må sande at 'Alt er Kommunikation. B mener derimod at have forstået visse metodologier på en sådan måde, at ordet relevans har fået en ny betydning. Ved udarbejdelsen af en eksamensrapport mener B at have sluttet at 'Alt er relevant'. C, hvis øjne iøvrigt ligner et dårligt maleri af Dali, mener at det er forsvarligt at elefanter benytter pensionister med Parkinson syge som vibrator. Da vi har indgået et væddemål om A4-arket "Viggo Fischer - Erindringer", tænkte vi at Indus kunne hjælpe os.
Hilsen A, B og C Detheddervisgu.

Kære Annemariesofiematilde, Bokajpeteribrené og Claranettelvira!
Jeg takker ydmygt for jeres brev. Indus har dog tilladt sig at ændre på en lille detalje i forbindelse med jeres brev - ordene. Da det er store spørgsmål der rejses, og unægtelig en et stort væddemål, har Indus, som sædvanligt været på feltarbejde. Jeg har fundet svaret på mysteriet om 'Alt'. Som DØK'er har jeg erkendt at alt er en knap på tastaturet umiddelbart til venstre for mellemrumstasten. Der er desværre ingen tvivl om at C har vundet væddemålet
. Hilsen Indus.

Kære Indus!
Jeg er en EDB-vejleder, der er dybt frustreret over nogle problemer, som har tynget min sjæl meget i den sidste tid, og jeg håber du kan hjælpe mig.
1. På ryggen af min nye EDB-vejlederskjorte er der en tegning, som de færreste forveksler med en diskette. Da min nabo så den, gjorde hun store øjne, idet hun straks identificerede denne rhombeformede figur som symbolet på den kvindelige seksualitet. Mit spørgsmål er nu: Betyder det at jeg er en tøsedreng, eller at min nye vejlederskjorte er en rigtig kusse-magnet?
2. Jeg har hørt, at alle færinger tror, at procentsatsen som er angivet på spiritusflasker, ikke er en angivelse af alkoholindholdet, men derimod et udtryk for blandingsforholdet, således at en flaske 60% Stroh-rom betyder, at man skal blande i forholdet 60% rom og 40% cola. Kan det passe?
3. Hvordan kan det være, at Norton Safe Format altid estimerer 1 sekund forkert m.h.t. formatteringstiden?
4. Kan man få iværksætterydelse til udvikling af antistatisk bodylotion?
Hilsen den anonyme EDB-vejleder.

Kære EDB-vejleder!
Normalt svarer Indus ikke på breve der ikke er forsynet med oplysninger om sy-evner. Imidlertid har jeg besluttet at lave en undtagelse idet jeg mener at sex-chikane blandt kakerlakker er en ofte overset problemstilling. Mine svar til dig er følgende:
1. EDB-vejledere er pr. definition tøsedrenge, idet de har kontakt til både MØK'ere og HA'er, jvf.definitionen "EDB-vejleder: tøsedreng, idet de har kontakt til både MØK'ere og HA'er". For kvindelige EDB-vejledere eksisterer dog andre definitioner, jvf. "Kvindelig EDB-vejleder: her eksisterer der andre definitioner".
2. Det er ikke sandt at 60% Stroh-rom skal opløses i Cola. De 60% henfører til dumpeprocentet i Finansiering. Dette skal ikke forveksles med begrebet 60% volumen, som betyder at hvis alle færinge samtidigt skruede op for deres volumenknap på fjernsynet, ville 60% forsøge at overdøve larmen ved at stikke flasker med Stroh-rom i ørerne.
3. Efter at have sludret med Norton, flink pige iøvrigt, fik jeg at vide at jeg havde snakket med den forkerte Norton. Derefter pludrede jeg så med den originale Norton, som var ret interesseret i den første Norton, fordi de havde samme efternavn (Norton red.). Nå, men grunden til fejlestimeringen kan sammenlignes med grunden til at Pia Gjellerup ikke valgtes til Miss Danmark sidste år: der er ingen!.
4. Indus besvarer kun seriøse spørgsmål, og spørgsmål som umiddelbart kan relateres til, eller har interesse for DØK-studerende. At spørgsmålet alligevel er medtaget skyldes udelukkende at DEL-tasten på Indus' tastatur forleden dag var deprimeret og begik selvmord. Det har derfor ikke været muligt at slette spørgsmålet.
Hilsen Indus.

Kære Indus !
I nr. 38 af DØK-SMiler læste jeg i Rockerens og Plejerens køkkenartikel (Æggekoger? Håndmixer? Food-processor? red.) om en rejesalat. Efter at have afprøvet opskriften har jeg nu to spørgsmål, som jeg er sikker på alle de andre, som har prøvet den også har. Burde denne ret ikke hedde rejer-salat, eftersom at kun meget få rejer når en vægt på et kilo ? Et andet problem ved navnet er, at alle de implicerede rejer mener, at netop de selv har lagt navn til retten, hvilket skaber noget man vel nærmest må kalde inter-rejonelle konflikter. Disse konflikter er temmelig dybe og inden man ser sig om flyver æg, salat og mayonaise rundt i lokalet og, så er det bare, at jeg gerne vil vide om man kan servere det ? Hvis ikke, hvordan stopper man så de skide rejer ?
Med venlig hilsen og i håb om snarligt svar (ja, det pynter jo ikke med mayonaise over hele køkkenet vel!)
J$__ '90

Kære J$__ (-eller må jeg kalde dig Tine)!
Rejer er et følsomt folkefærd med følelser ligesom alle os andre. I modsætning til østers har de store matematiske evner, heraf udtrykket rejning. Flyvende æg og salat er som statsministre der hedder Poul - det hænder. Men flyvende marionæse er som statsministre der hedder Svend (eller Ritt red.) - det kan aldrig forekomme. Megetjonaisse indeholder jo en del fedt, og alt der indeholder fedt kan ikke flyve (fx. grise). Mit råd til dig er følgende: Følg aldrig mine råd.
Hilsen Indus

Det var så alt for denne gang. Er du en forvirret DØK'er er du naturligvis altid velkommen til at søge råd hos Indus' Brevkasse.