Studiekøkkenet

Bonjour, så er vi atter tilbage med opskrifter på lidt mundgodt, og håber I har mod på atter en gang at gå i krig i/med køkkenet (især oven på sidste nummers gastronomiske skoleridt).

Nu sidder alle måske og håber på opskriften til en god juleaften, risengrød eller hvad der skal på det store julefrokost-bord, men der må vi nok skuffe jer, idet vi mener at sådan noget bør forældre tage sig af, og det iøvrigt er så elementært, at det ikke er noget at bruge tid på i denne spalte. Husk her opererer vi kun med international gastronomi i verdensklasse. Apropos international, har vi i denne uge valgt at bringe en typisk fransk opskrift, som er overbragt til os personligt af en franskmand (mercí Franc). Grunden til dette nummers opskrifter ikke er af egen oprindelse skyldes, at da vi stiftede bekendtskab med retten sad samtlige deltagere og småflæbede under hele seancen og snappede efter vejret i takt med at de skamroste kokken. Dog var der senere på aften to af deltagerne, der henholdsvis måtte se sig nødsaget til at foretage et antal sammentrækninger i maveregionen med dertilhørende følger og den anden oplevede et svært maveonde (det skal afsløres at førnævnte kan skyldes en abnorm indtagelse af alkoholiske drikke for at opnå en unaturlig ophøjet stemning). Nå, nu til det vigtige... maden:

LØGSUPPE:

Ingredienser (5-6 pers):
3 kg løg
stegeolie
margarine/smør
2 terninger Knorr bouillon
salt + peber
vand
ristet brødterninger (croutons) eller hele skiver ristet brød
groft revet eller hele skiver ost

Fremgangsmåde: steg/kog løgene med rigelig margarine/smør og olie på svag varme, dvs. meget langsomt (ca. 1½-2 timer). Løgene skal være "transperentbrune". Tilsæt salt, peber (det er det der giver smagen) og bouillonterningerne. Tilsæt samtidig den dobbelte volumen vand. Bring det i kog, og lad det derefter stå på svag varme i 2 til 4 timer (vandet skal være brunt og smagfuldt)

Servér suppen meget varm og stil skåle med brød og ost ved, som skal i suppen. Retten kan desuden anbefales som "skrub-hjem-suppe", da den efter sigende skulle være intet mindre end genial mod tømmermænd (nå, det var noget, der kunne lokke hva'?)

BOEUF BOURGIGNON:

Ingredienser:
200 gr oksekød pr. person
500 gr gulerødder pr. person
løg
rødvin (½ flaske til 5-6 personer)
salt + peber
herbes de Provence
laurbærblade
nelliker

Fremgangsmåde:
Put kødet i en marinade, bestående af vin, 1-2 løg hvori der er tilsat nelliker (faktisk ligesom appelsinerne ved juletid), 2-3 skiveskåret gulerødder, salt, peber og laurbærblade. Lad det ligge i 5-6 timer. Tag kødet fra marinaden og brun det. Tilsæt marinaden med dertilhørende grøntsager (mængden af grøntsager kan dog varieres efter smag). Dæk det med vand og lad det koge over svag varme i 5-6 timer, og voilá...bon appetit.

Vore erfaringer med denne ret kan kun mane den teori om, at franskmænd ikke spiser/laver andet end frølår, i jorden. Vi snakker virkelig kogekunst på internationalt plan her.

Vi slutter for denne gang, og vil allerede nu dvs sideløbende med diverse andre studierelevante projekter (vi betragter så sandelig dette som særdeles studierelevant), forberede os på det næste indlæg til bladet.

Hilsen
Den italienske macho-fisker & Capidgi Bachi's tyrkiske livvagt