Anmeldelse af Cafe Brøchner

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

For anden gang har DØK-SMiler's udsendte medarbejdere besøgt og bespist en lidt anderledes, speciel og for mange nok ukendt "Fast-food-restaurant" i det indre København, nemlig Café/Gallerie Brøchner i Nansensgade.

Og lad det være sagt med det samme: Det var en overordentlig behagelig oplevelse!! Du bør nok være bare nogenlunde mæt, inden du læser videre, så du ikke pludselig tager dig selv i at sidde og gnaske på dit eksemplar af SMiler (genbrugspapir smager sjovt !).

Café/Gallerie Brøchner ligger i den ende af Nansensgade, der krydser Frederiksborggade. Den ligger til venstre for "Restaurant Brøchner" (der for et stykke tid siden fik topkarakterer af en af vore kolleger fra Berlingske's). Udefra ser caféen vældig hyggelig ud, som den ligger der i kælderhøjde og er oplyst og farverig. Under vores entré, bemærkede vi, at åbningstiderne var man.-fre. kl. 11-23, søn. 16.30-23 og lørdag lukket. Måske fordi caféen bliver passet af unge mennesker, der vil i byen lørdag og sove den ud søndag!?

Foran glasmontren studerede vi de lækre råvarer og menukortet, der bød på en del forskellige burgere, sandwich, salater, á la carte retter, udenlandsk øl og forskellige varme drikke mv. Vi hilste på den unge, søde, ret tiltrækkende pige, i den dejligt stramtsiddende T-shirt bag disken, og bestilte så hele dynen på en gang: Tjørnov ville starte med en græsk salat m. feta, oliven og grøn peber (38,-) og et glas Coca Cola (10,-), jeg selv valgte en afrikansk salat m. bacon, appelsin og gorgonzola-ost (38,-) og et glas friskpresset appelsinjuice (15,-). Derefter skulle vi have Brøchner-specialiteten, nemlig to styk Oxe-burgere med ost og bacon, ledsaget af salat og friskskårede friturestegte kartoffelskiver og mayonnaise (2*49,-). Dertil to mexicanske "SOL"-øl (2*25,-). Den søde pige måbede og sagde advarende, at salaterne var store og burgerne enorme ... vi nikkede bare veltilfredse!

På vejen mod vores bord, inde i det tilstødende lokale, facineredes vi af de virkelig flotte billeder og malerier, der prydede væggene overalt - fantastisk farverige og livlige (priser mellem kr. 800-6000,-!). På bordene stod stearinlys, der sammen med Bonnie Raitt-musikken gav en virkelig hyggelig atmosfære. Efter et øjeblik fik vi serveret salaterne og drikkevarerne, der hurtigt - og med stor begejstring - gled ned. Tjørnov's græske salat indeholdt masser ægte små sorte oliven og rigelig fetaost, min (Hensing's) afrikanske salat var dejlig saftig pga. de lækre appelsinstykker - og gorgonzolaosten var god.

Lidt efter kom pigen med burgerne og øllerne. Hun havde lidt travlt, for hun var alene i biksen - men det betød jo bare, at vi havde hende helt for os selv ... og hun klarede det flot! Oxe-burgerne var suveræne. Bollerne var smurt med Hellmann's mayonnaise - og der var tomat, løgringe, små syltede agurker, rigeligt salat, "fe-hår" (=små bønnespirer) og tomatketchupsauce i. Sidst, men ikke mindst, var der selve bøfferne, der var lavet af frisk hakket oksekød og yderst velgrillet - ovenpå dem var der smeltet ost og et par sprøde baconstrimler. Kort sagt: Nok den lækreste og mest velsmagende burgere, vi to garvede burgere-spisere nogensinde har smagt!

Undervejs diskuterede vi begrebet "bibliofili", som Tjørnov undrede sig over at have set i avisen. Hvordan har man sex med bøger? Lidt efter demonstrerede jeg en anden form for "fili", nemlig "gastrofili" ... ved diskret at spilde lidt af den virkelig lækre og ophidsende burger i skødet!

De mexicanske øl var glimrende. Dog var den søde pige udgået for lime, så vi måtte klare os med citronbåde i flaskerne. Efter indtagelsen af dette himmelske måltid, måtte jeg notere nogle mindre vejrtrækningsproblemer hos Tjørnov. Hans enormt opsvulmede mavesæk pressede generende på lungerne!

Mens han havde problemer med at fokusere, sneg jeg mig ubemærket ind til pigen bag disken, for at hente lidt dessert. Da hun så mig, spurgte hun som en selvfølge, om vi skulle betale samlet eller hver for sig. Jeg overvejede at foreslå "i naturalier?", men bestilte så istedet ½ liter Häagen Dazs-is med pekannødder og to tallerkener (43,-). Tjørnov gik næsten i coma ... men ned skulle det. Det var virkeligt lækkert, og der var rigeligt af det! Vi måtte levne 1/3, som jeg tog med og på hjemvejen gav til min nevø, der klappede i sine små barnlige hænder af glæde.

Inden vi rejste os for at betale, lød det som om CD'eren begyndt at klikke - men om det var fordi, vi havde mad helt op i ørerne eller fordi pigen forsøgte at scratche sig til lidt opmærksomhed fra vores side af, ved vi ikke. Det lykkedes hende at reducere regningen fra de oprigtige 292,- til 195,-, ved at glemme salaterne og skjule resten i to reelle fejlindslag ... sødt af hende! Men mad og drikke havde så rigeligt været de knap 300,- værd, hvad nedenstående Burger-SMiley fordeling også skulle vise.

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service:

Efter vores mening er Café/Gallerie Brøchner nok det bedste og hyggeligste "Fast-food"-sted i København. Prøv den! På gensyn i Fast-Food-I-Byen i næste nummer!