Studiekøkkenet

Hjerteligt velkommen til denne nyoprettede spalte i DØK SMiler. En spalte hvor vi i bedste Heino, Svend og Steen stil forsøger, at give vores læsere en kulinarisk oplevelse, gennem vores ydmyge bidrag i form af gastronomi eller rettere sagt kunst i verdensklasse.

Hvilket medarbejderblad med respekt for sig selv har måske ikke en sådan spalte ?

Vi lægger naturligvis ud med, en omend lidt bekostelig, så en rigtig premiere-middag, bestående af Toast Skagen, som er den sikre forret ved en "hot date" med en SPRØK'er eller som natmad efter en tur i teatret.

Hovedretten består af Tournedos i Gorgonzola sauce. En ret der varmt kan anbefales her sidst på sommeren. Retten er ideel til en aften med uformelle organisatoriske forpligtigelser i en projektgruppe, forud for et større projekt i informationsbehandling, som belønning efter 22 timers semikolon fejlfinding i DataEase eller sidst men ikke mindst, som afstresning efter gennemlæsningen af dagens 268 siders finansiering. Opskrifterne er begge baseret på projektgrupper med fire deltagere og det anbefales naturligvis i dagens anledning, at der serveres en kølig champagne til forretten og en god kraftig rødvin til hovedretten.

TOAST SKAGEN

Tilberedning: Let
Prislag: Dyr
Tilberedningstid: 20 min.
Ingredienser:

4 skiver formbrød
smør/margarine
200 g pillede rejer
1 bundt dild
1 dl mayonnaise
salt
nymalet peber
100 g stenbiderrogn (kaviar)
1 citron

Skorperne skæres evt. af formbrødet, hvorefter det brunes på begge sider i smør/margarine på panden. Hak rejerne. Skyl dilden (Gem lidt til pynt) og hak det fint. Bland herefter rejer, hakket dild, mayonnaise, peber og en smule salt og rør dette godt sammen. Fordel blandingen på brødet, der eventuelt er pyntet med et frisk salatblad og kom lidt stenbiderrogn på hver portion. Pynt til sidst på toppen med dild og citronbåde.

Tip: Der kan suppleres med lidt krabbe fra dåse.

TOURNEDOS I GORGONZOLA SAUCE

Tilberedning: Middelsvær
Prislag: Dyr
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser:

4 skiver oksemørbrad á 3-4 cm.
200 g gorgonzola
salt og peber
½ dl tør sherr
y 4 dl creme fraiche
1 oksebouillonterning
½ tsk. kinesisk soja

Tilbehør: Råstegte eller bagte kartofler samt hele tomater stegt i ovnen.

Der skæres en lomme i hver tournedos, hvori der kommes en skive gorgonzola. Strø lidt peber på disse og bind evt. et stykke kødsnor om. Steg tourne"OS/2"erne ved stærk varme i ca. 3 min. på hver side. Salt dem let. Tag kødet væk fra panden og pisk stegeskyen med sherry, creme fraiche og ca. 4 spsk. gorgonzola. Tilsæt bouillonterning og soja. Lad herefter sovsen koge sammen og smag til med salt og peber. Anret vidunderet på en forvarmet tallerken og server sovsen til.

Tip: Oksemørbraden kan erstattes med svinetournedos eller oksetyndssteg.

Herefter er der vist bare tilbage at ønske held og lykke samt velbekommen derude. I næste nummer af DØK SMiler viderebringes, på opfordring fra vores kvindelige medstuderende, opskrifter til en rigtig DØK-pigefrokost og pendanten hertil i form af en rigtig DØK-herremiddag.

Deres studiekokke
Rockeren og Plejeren