Anmeldelse af Burger Palace

Fastfood-i-byen

ved Tjørnov & Hensing

De fleste har været der. De færreste husker det. Burger Palace på Vesterbrogade. Stedet der har åbent til 05 hver dag - og hvis stamgæster sjældent har en promille, der tillader dem at køre derfra i bil!

Men denne fast-food-"restaurant" var alligevel den første, der skulle stå for skud i DØK-SMiler's nystartede 'Fast-Food-I-Byen'-anmelder-serie. Så efter mødet kl. 01.30 foran vinduerne til 'Blue Movie', hvor vi lige samlede appetit(!!), krydsede vi Vesterbrogade og gik indenfor. Førstegangsindtrykket, som vi egentlig havde fået for 8-9 år siden, men i dagens anledning tvangsglemt, var udemærket. Der var rimeligt hyggeligt og rent, solide træborde, dæmpet belysning og pæne blomster hængende fra loftet. Bag bestillingsdisken til venstre var 5-6 lidt mørklødede ansatte/kokke, et større køkken og to enorme menutavler. På disse fandtes ikke færre en 27 forskellige pizza'er, 7 pasta-retter, 10 burgere, 13 sandwich/pitabrød, 7 specialiteter, 9 a'la carte-retter, 6 slags salat og 12 forskellige slags drikkevarer. Varelageret var sørme iorden - imponerende!

Efter lange overvejelser besluttede vi at starte vores madorgie med burgere til forret. Tjørnov henvendte sig til manden bag kassen, der virkede lidt sky og bange for at se en i øjenene (vi genkendte ham selvfølgelig fra utallige gange før, og var klar over, at 8-9 år med en arbejdsdag på 12-14 timer og flere tusinde berusede gæster nødvendigvis må resultere i et apatisk og haj-agtigt blik!) og bestilte en Palace Devil Burger med en vanille milkshake til. Jeg (Hensing) tog til takke med en dobbelt Jumbo Palace Burger med ost og dertil en cola. Vi fandt et godt bord, med fint udsyn til TV'et, hvor MTV ubarmhjertigt buldrede løs (...og fik os til at føle os helt hjemme!). 5 minutter senere blev maden serveret ved bordet på ægte porcelænstallerkener med stålbestik! Bemærkelsesværdigt!

Og så gik det hurtigt. Det var tydeligt, at vi begge havde sultet os i 20 timer forinden. Tjørnov brugte to minutter til at vænne sig til at anvende kniv og gaffel og ca. et minut til at indhalere burgeren. Halvvejs måtte jakken dog smides ... da sveden haglede af panden på ham. Citat: "Der er sgu' chili i!!" Ikke siden den mexicanske nationaldag d. 16. september havde han spist noget så stærkt! Alligevel var han begejstret. Bøffen smagte fint, der var tilsat tilpas meget kødsmag (!) og chilidressingen var stærk, men god. Min egen Jumbo var skøn, ja nærmest en oral orgasme. Der var lige lovlig mange brutale løg, men det kunne man jo selv justere. Tilgengæld var den milde tomatketchup-sauce dejlig. Alt i alt en glimrende forret, der beløb sig til den nette sum af kr. 82,-

Nå, nu skulle der rigtig spises! Efter at have siddet og set på et noget tvivlsomt par dele en Calzone og en guldøl mellem sig, valgte vi de to største og dyreste pizza'er, nemlig Mamo med tomat, ost, shawarma kød, æg og champignon - ledsaget af en jordbær-milkshake og en lemon-vand. Jeg spurtede op til kassen for at bestille, men måtte pænt vente bag to læderklædte herrer i knæhøje, SS-agtige støvler og walkie-spiralledning over brystet som et patronbæltet. Politimændene, der på drevent sønderjysk kommanderede den apatiske kassemand (der lige pludselig var vågnet lidt - ihvertfald virkede haj-blikket lidt livligere) til at fremskaffe to "Dobbel Devil", syntes at være stamgæster, selvom de dog var mere appelsinfri end disse.

Efter ordensmagten havde fået deres natmad, kom jeg endelig til. Kr. 139,- slap jeg med. Og da kokkene i køkkenet så ivrigt konfererede på deres modersmål, følte jeg mig næsten ført til fremmede himmelstrøg og donerede derfor en femmer til bliksparebøssen med påskriften "Støt de kurdiske børn!". Tilbage ved bordet sad Tjørnov og savlede over George Michael's "Too Funky"-video, indtil pizza'erne blev serveret.

Mamo'erne var lækre. Fyldt med shawarmakød helt ud til kanten, der iøvrigt var dejlig sprød og ikke for tør. Osten og tomaten var veltilpasset. Dog faldt champignonerne lidt i baggrunden, især pga. ægget, der dominerede lige lovligt kraftigt i pizza'ens centrum! Men det var småting - og det vigtigste var selvfølgelig, at alt shawarmakødet var vældig delikat. Altså også en fuld tilfredsstillende hovedret. Og så rigelig, at der ikke var plads til dessert. Vi kunne så selvfølgelig ha' læst i alle aviserne, der lå fremme til låns og set MTV nogle timer, men stoppede mens legen var god. Middagen/natmaden kostede ialt kr. 221,-

Vi kan varmt anbefale et besøg på Burger Palace, der har noget glimrende fast-food-mad (og lidt a'la carte), en ret hyggelig atmosfære, rimelige priser og et enormt menukort.

Ud af 6 mulige fordeler vi derfor Burger-SMilerne således:

Atmosfære og miljø:
Fastfood-kvalitet:
Pris i forhold til kvalitet:
Betjening og service: