Inspector strangers krimi-quiz

Domino
eller
Hvorfor gik maharajaen til frisøren ?

Det var en tidlig morgen. Udenfor sang fuglene, glade som de nu var over forårets tilbagekomst. "Gemen støj", sagde inspectoren til sig selv og lukkede vinduet. "Velklingende fuglesang er ligeså sjældent som et tykt postbud", tænkte inspectoren og anbragte sin tunge krop i kontorstolen, mens han overvejede at skifte job.

Det bankede på døren, og inspectoren råbte: "Kom ind!". Døren åbnede sig og ind trådte kriminalassistent Unknown. Inspectoren spurgte: "Hvad nu?", og kriminalassistenten svarede, at inspectoren straks måtte rejse til Mirklastan, fordi maharajaen var blevet myrdet under et besøg hos frisøren. Der var kommet en henvendelse fra MIAU (Mirklastans Internationale Agent Union), som havde bedt om at få inspectoren til at undersøge mordet.

"Hmmmmmm??", sagde inspectoren, "jeg tror, at jeg gør det.", og kort efter var inspectoren og kriminalassistenten på vej til Mirklastan med et fly fra MIAS (Mirklastan International Airlines System). Ombord på flyet befandt sig en hel del mennesker fra Mirklastan, men langt de fleste passagerer var får og geder på vej til markedet i Mirklastans hovedstad, Mirklabad.

Da inspectoren og kriminalassistenten ankom til MIA (Mirklabad International Airport), blev de modtaget af en agent fra MIAU, Hassan al Fez, som sagde: "Kom straks med, vi skal hurtigt til frisøren." Inspectoren undrede sig over, hvorfor de egentlig skulle til frisøren, så han spurgte: "Hvorfor det?". Agenten fra MIAU svarede, at det var fordi maharajaen var blevet myrdet under et besøg hos frisøren.

"Jamen så lad os da komme afsted", sagde inspectoren, og vinkede efter en taxa. Efter en tur gennem myldretidstrafikken i Mirklabad City, ankom inspectoren, kriminalassistenten og Hassan al Fez til Ahmed's Haircut - Medlem af MIHA (Mirklastan International Haircutters Association). Udenfor forretningen sad to gamlinge og spillede domino. De to politifolk og den hemmelige agent steg ud af taxaen, og gik straks ind i frisørforretningen, og inspectoren forsøgte forgæves at træde udenom dominobrikkerne.

Indenfor blev de mødt af en smilende mand. Inspectoren anslog ham til at være 40-45 år, spinkel af bygning, af middelhøjde, og inspectoren gættede på, at manden sandsynligvis ernærede sig som frisør. Den lille mand - Ahmed - sagde: "Jaaaaaa, kan jeg hjælpe??", og inspectoren svarede: "Hvor er liget?"

Den lille mand så meget uforstående ud og sagde: "Liiiiiiiget?".

Kriminalassistenten hviskede til inspectoren: "Det ser ikke ud som om Ahmed vil samarbejde. Vi må hellere gå udenfor." Som sagt, så gjort. Udenfor spurgte inspectoren de to gamlinge, om de havde set noget. Den ene gamling svarede, at han havde set en bil, hvorpå der stod: "Adbul's Krematorium: You kill 'em - We grill 'em." Bilen havde holdt foran forretningen et stykke tid, og på et tidspunkt han set Ahmed og en anden mand bære noget ud af forretningen og ind i bilen. Inspectoren sagde tak og gik hen til taxaen, fulgt af kriminalassistenten og den hemmelige agent.

Efter at have kørt videre ud af forstadskvarterenes støvede veje, ankom taxaen til en stor bygning med en meget høj skorsten. På forretningen stod Abdul's Krematorium - Medlem af MIKS (Mirklastans Internationale Krematorie Sammenslutning). Inspectoren gik ind i bygningen. Han spurgte: "Hvem er Abdul?". En arbejder sagde, at Abdul var på sit kontor. Inspectoren sagde: "Tak", vendte sig om og gik hen til Hassan og sagde: "Kør straks tilbage og arrestér Ahmed, så tager jeg Abdul."

"Jam-jam-jam-jamen, hvordan kunne de vide det, hr. inspector?", spurgte Hassan al Fez.

Tjaaaa, hvordan kunne inspectoren dog vide det. Gæt selv eller giv op med det samme og kig et andet sted i bladet.


Løsning til the Krimiquiz:
Ahmed og Abdul var medlemmer af MIKAU (Mirklastans Internationale Kontra-Agent Union), og var blevet sat til at myrde maharajaen. De havde myrdet ham i frisørforretningen, og Abdul havde hentet liget og brændt det.

Hvordan inspectoren havde gættet det? Joo, maharajaen var skaldet.