Inspector strangers krimi-quiz - jagtmysteriet

Inspectoren sad som sædvanlig på sit kontor på politiinspectorhovedkvarteret og gassede sig. Det var en solbeskinnet morgen i slutningen af februar måned. På sit skrivebord havde Inspectoren en stor palme, han netop havde fået sendt fra en bekendt, som var storvildtjæger i Afrika. Det var jo også snart forår, tænkte Inspectoren, så det måtte vel være tid til at jagtsæsonen snart måtte starte. På et andet og endnu fjernere hjørne af skrivebordet stod en model af en gammel kanon. Inspectoren havde fået fortalt, at det var en model af netop dén kanon, Admiral Nelson havde skudt det ene øje ud på Christian den Fjerde med under slaget ved Dybbøl Mølle i 1874. Inspectoren følte sig glad ved at eje sådan et klenodie.

Pludselig og uden varsel ringede telefonen. Inspectoren tog den ikke, men lænede sig endnu længere tilbage i stolen og sank hen i sine egne tanker.

Telefonen ringede igen. Inspectoren besluttede sig for at tage den. Han løftede røret og hviskede: "Haloooo?"

En stemme i den anden ende (af røret) sagde: "Skynd Dem. Kom hurtigt!!! Geeert Muuulberg er blevet skudt. Kom hurtigt!!! Det ser mystisk ud."

Inspectoren sagde: "Jeg stiller Dem lige om til min assistent, så kan De give ham resten af oplysningerne", og på trods af mange protester fra stemmen i den anden ende (af røret), stillede han samtalen ud til kriminalassistent Un-known.

Et øjeblik efter kom kriminalassistent Unknown brasende ind på Inspectorens kontor. "Vi må køre straks!", sagde kriminalassistenten, "Geeert Muuulberg er blevet skudt. Det ser mystisk ud." Inspectoren rejste sig, tog sin jakke på, og sammen gik de ned til den ventende ambulance.

Undervejs snakkede Inspectoren og kriminalassistenten om en masse ting, der ikke skal refereres her.

Ved ankomsten til afdødes bopæl, Stenskredet 12 i Væmmelse, stod Inspectoren ud af bilen, og gik hen til huset. På hoveddøren sad en seddel. Der stod: "Geeert Muuulberg er blevet skudt. Skynd Dem at komme!! Det ser mystisk ud." Ved siden af sedlen hang en opskrift på vaniljekranse, der var klippet ud af Ude og Hjemme. Og - "Meget mystisk", tænkte inspectoren - der var tegnet en tegning af et træ og en fisk på bagsiden af sedlen. "Hmm", sagde inspectoren til sig selv og gik tilbage til ambulancen.

Da Inspectoren kom tilbage, sagde kriminalassistenten: "Der er kommet en melding. Vi skal straks komme til Skrov-skoven. Geeert Muuulberg er blevet skudt. Der ser mystisk ud." Inspectoren satte sig ind i ambulancen, og de kørte videre.

Da de ankom til Skrov-skoven, fulgte de den gule stribe på jorden, indtil de ankom til gerningsstedet.

På jorden lå liget af Geeert Muuulberg. Han var upåklædt, bortset fra april-nummeret af "Jagt og Fiskeri". I hånden havde han et jagtgevær og i hovedet et stort hul. Ved siden af liget stod en - ligeledes upåklædt - blondine, der dog var iklædt maj-nummeret af "Alt om håndarbejde". Inspectoren spurgte: "Hvad er der sket her?"

"Geeert Muuulberg er blevet skudt. Det ser mystisk ud.", sagde en tilskuer. "Hmmmm?", sagde inspectoren, "Hvem er blondinen?". "Jeg er hans elskerinde", sagde blondinen, "Han har skudt sig selv ved en ulykke. " Et højlydt suk undslap elskerinden, der i mellemtiden havde iklædt sig noget mere bekvemt. "Hmmmm?", sagde Inspectoren. Til kriminalassistenten sagde han: "Arrestér elskerinden. Det er hende, der har gjort det."

Elskerinden sank sammen og sagde: "Jeg t-t-t-tilstår. Men hvordan fandt De dog ud af det?"

Ja, hvordan mon? Gæt selv eller kig i dette nummer af DØK SMiler.


Løsning:
Inspectoren vidste lige så godt som alle andre at hverken april-nummeret af "Jagt og Fiskeri" eller maj-nummeret af "Alt om Håndarbejde" er udkommet endnu.